VELIKA LJUBAV

Indonežanin voli svoj posao: Dao ime sinu po svom radnom mjestu

Zavod za statističku informacionu komunikaciju vjerovatno će se teško predstaviti sa svojim punim imenom, zbog čega su mu roditelji već odabrali nadimak Dinko

Samet Vahiudi sinu dao ime po radnom mjestu. AGENCIJE

A. F.

11.5.2021

Indonežanin Samet Vahiudi toliko voli svoj posao da je sina nazvao po njemu, tačnije po svom radnom mjestu. Ime petomjesečnog dječaka je Dinas Komunikasi Informatika Statistik ili u prevodu Zavod za statističku informacionu komunikaciju.

Čak i prije nego što se oženio, Samet Vahiudi je znao da, ako ikada dobije sina, želi da mu da ime po odjeljenju u kojem je radio kao državni službenik. To je vrlo jasno rekao svojoj vjerenici prije nego što su se vjenčali, a ona je prihvatila njegov bizaran prijedlog.

Njihovo prvo dijete bila je djevojčica, ali kada je njegova supruga Linda u decembru prošle godine rodila njihovo drugo dijete, dječaka, tačno je znao kako će se zvati – Biro za Statistiku, komunikaciju i informaciju ili Dinas Komunikasi Informatika Statistik.


Medijima je rekao da se zaposlio kao državni službenik u gradu Brebes 2003. godine i od tada radi u Zavodu za statističke informacije. Ovo mjesto je za njega postalo kao drugi dom, pa je želio da se to nekako poveže sa njegovim sinom.

Rođen 23. decembra 2020. godine, Zavod za statističku informacionu komunikaciju vjerovatno će se teško predstaviti sa svojim punim imenom, zbog čega su mu roditelji već odabrali nadimak Dinko.

Upitan da li je razmišljao o tome kako će se njegov sin osjećati zbog svog imena kada odraste, rekao je da je siguran da će se dječak na to navići.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.