NJUJORK

Otvorena najveća prodavnica posvećena Hariju Poteru

Kako kažu posjetioci, prostor ostavlja utisak mješavine prodavnice odjeće, muzeja i čarobnjačkog svijeta

A. F.

Kako kažu posjetioci, prostor ostavlja utisak mješavine prodavnice odjeće, muzeja i čarobnjačkog svijeta

Foto: AGENCIJE


Najveća prodavnica posvećena Hariju Poteru (Harry Potter) otvorena je u Njujorku nakon što je zbog pandemije otvaranje odloženo, prenose danas američki mediji.

Obožavaoce ni kiša u petak nije spriječila da u redovima čekaju kako bi prošetali hodnicima inspirisanim filmovima i knjigama popularne franšize.

Iako prvenstveno namijenjena za prodaju odjeće, prodavnica Hari Poter na tri sprata nudi jedinstven uvid u svijet magije ili onu verziju kako bi to mjesta iz filmova i knjiga izgledali u stvarnom svijetu.

Kako kažu posjetioci, prostor ostavlja utisak mješavine prodavnice odjeće, muzeja i čarobnjačkog svijeta.

Po ulasku u prodavnicu, posjetioce će dočekati ogroman, plutajući model feniksa Foksa, napravljen posebno za ovu novu radnju, a pored njega nalaziće se stotine rekvizita s nekoliko autentičnih predmeta prikazanih u filmovima.

Zbog mnogih slavnih detalja izloženih u radnji, obožavaoci će pronaći nekoliko prilika za fotografisanje na svakom spratu, od telefonske govornice u stilu Ministarstva magije u Londonu, do krajnje impresivne postavke u kojoj mogu pozirati unutar jedne od Hagridovih čizama.

Osim toga, Hari Poter iz Njujorka čak planira da zaroni u područje virtuelne stvarnosti, s posebnim iskustvima koja će biti uvedena kasnije tokom ljeta.

Uskoro obožavaoci mogu očekivati da će isprobati dvije senzorne Virtual Reality avanture, prvu pod nazivom “Chaos at Hogwarts”, koja poziva kupce da zakorače u voljeni dvorac, a drugu pod nazivom “Wizards Take Flight”, gdje će moći da iskuse osjećaj letenja na metli po nebu Londona.

Ono što je već dostupno jeste aplikacija Hari Poter Fan Klub pomoću koje mogu skenirati simbole koji se nalaze pored rekvizita u cijeloj radnji kako bi otključali više informacija o njima i otkrili tajno pismo.

Više o temi Harry Potter

SKRASILA SE
Ema Votson odustala od glume
NA VRH

Podijeli članak na