SUPERHEROJ U VATIKANU

Spajdermen se srdačno rukovao s Papom ispred Apostolske palače

U kostimu se zapravo skriva 28-godišnji Italijan Matija Viljardita koji godinama obilazi bolnice kako bi vratio osmijeh na dječja lica

Pozdrav s Papom: Poklonio mu masku koju više ne nosi. Agencije

Ad. A. / Hina

24.6.2021

Superjunak stripa i filmski lik Spajderme, rukovao se u srijedu na općoj audijenciji s papom Franjom, što nije prošlo nezapaženo među prisutnima.

Unatoč nesnosnoj vrućini, muškarac u tijesnom kombinezonu strpljivo je čekao svoj red u VIP loži u društvu sa skromnije odjevenim svećenicima, prije nego se dugo rukovao sa papom te mu je poklonio svoju masku koju “više ne nosi”. Njegov dolazak u dvorište Apostolske palače gotovo je oteo pozornost Papi. Superjunak kojeg su djeca oduševljeno pozdravila, napravio je i nekoliko selfija s odraslima.

U kostimu se zapravo skriva 28-godišnji Italijan Matija Viljardita (Mattia Villardita), čiju je životnu priču u srijedu ispričao „Osservatore Romano“, službeni vatikanski list koji je inače više usmjeren na teološke teme.

Mladić, zaposlen u luci u Liguriji, na sjeverozapadu Italije, zadnjih godina kao volonter obilazi bolnice odjeven u svoj kostim kako bi vratio osmijeh na dječja lica. Kako bi bio što sličniji svom junaku svaki dan se bavi sportom.

I sam je čitavu mladost proveo po bolnicama gdje se liječio od urođene bolesti.

Početkom godine Matiji je italijanski predsjednik je uručio visoko odlikovanje za nesebično pomaganje drugima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.