SUPERHEROJ U VATIKANU

Spajdermen se srdačno rukovao s Papom ispred Apostolske palače

U kostimu se zapravo skriva 28-godišnji Italijan Matija Viljardita koji godinama obilazi bolnice kako bi vratio osmijeh na dječja lica

Ad. A. / Hina

Pozdrav s Papom: Poklonio mu masku koju više ne nosi

Foto: Agencije


Superjunak stripa i filmski lik Spajderme, rukovao se u srijedu na općoj audijenciji s papom Franjom, što nije prošlo nezapaženo među prisutnima.

Unatoč nesnosnoj vrućini, muškarac u tijesnom kombinezonu strpljivo je čekao svoj red u VIP loži u društvu sa skromnije odjevenim svećenicima, prije nego se dugo rukovao sa papom te mu je poklonio svoju masku koju “više ne nosi”. Njegov dolazak u dvorište Apostolske palače gotovo je oteo pozornost Papi. Superjunak kojeg su djeca oduševljeno pozdravila, napravio je i nekoliko selfija s odraslima.

U kostimu se zapravo skriva 28-godišnji Italijan Matija Viljardita (Mattia Villardita), čiju je životnu priču u srijedu ispričao „Osservatore Romano“, službeni vatikanski list koji je inače više usmjeren na teološke teme.

Mladić, zaposlen u luci u Liguriji, na sjeverozapadu Italije, zadnjih godina kao volonter obilazi bolnice odjeven u svoj kostim kako bi vratio osmijeh na dječja lica. Kako bi bio što sličniji svom junaku svaki dan se bavi sportom.

I sam je čitavu mladost proveo po bolnicama gdje se liječio od urođene bolesti.

Početkom godine Matiji je italijanski predsjednik je uručio visoko odlikovanje za nesebično pomaganje drugima.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na