OBOREN SVJETSKI REKORD

Najskuplji hamburger na svijetu košta pet hiljada eura

Ono što je zanimljivo jeste da je cjelokupan prihod od ovog preskupog burgera otišao u dobrotvorne svrhe, odnosno na račun jedne holandske banke hrane

A. F.

Najskuplji hamburger

Foto: AGENCIJE


Za nekoga je hamburger skromna hrana, jer predstavlja parče mesa između dva parčeta hljeba, sa nekom salatom i namazima. Međutim, za druge je pravljenje hamburgera umjetnost i izazov kojem se svaki put odazivaju sa ogromnim entuzijazmom.

Iz tog entuzijazma često proizađu neke zaista ekstravagantne varijacije na temu, od kojih mnoge obaraju i pojedine rekorde. Robert Jan de Vin iz Holandije upravo je oborio svjetski rekord za najskuplji burger svojom najnovijom kreacijom pod nazivom Golden Boy.

U odnosu na mnoge druge, on se ne ističe toliko svojom veličinom koliko sastojcima, a zahvaljući njima, konačna cijena je čak 5 hiljada eura! To se prvenstveno odnosi na Vagi govedinu, jestivi komad zlata i Beluga kavijar.

  • Najskuplji hamburger

    Najskuplji hamburger

    Foto: AGENCIJE


Ono što je zanimljivo jeste da je cjelokupan prihod od ovog preskupog burgera otišao u dobrotvorne svrhe, odnosno na račun jedne holandske banke hrane. Za sada je prodat samo jedan primjerak, a Robert je spreman da ih napravi koliko god treba ako bude još zainteresovanih.

Više o temi Hamburger

VAŠA KUHARICA
Pileći hamburger s tikvicama

Više o:

Hamburger Hrana
NA VRH

Podijeli članak na