DRUŠTVENE MREŽE

Misterija dva samoubistva u Crnoj Gori: Instagram profili djevojke i tinejdžera kriju tajnu poruku

Internetom kruži poruka da se i iza broja njihovih pratilaca, 538, također krije simbolika

Oboje skočili s mosta na Tari. Blic

Fu. M.

17.8.2021

Na društvenim mrežama počelo je da se širi upozorenje za roditelje. Naime,  u 15 dana dogodila su se dva samoubistva u Crnoj Gori, a ono što posebno zabrinjava je činjenica da su počinjena na isti način i na istom mjestu.

Prvo je samoubistvo počinila djevojka M. G. od 24 godine, a jučer dječak V. K. od 14 godina. Oni su skočili sa mosta na Tari koji je na visini od 180 metara.

Tijelo djevojke pronađeno je 21. jula na obali Tare, u blizini Manastira Svetog arhangela Gavrila, a ona je skočila dan ranije, 20. jula oko 20 sati uvečer. Samo petnaestak dana kasnije, dječak je u prisustvu velikog broja turista preskočio ogradu mosta i skočio u provaliju, a njegov nestanak je prijavila majka i to samo sat vremena prije. Njegovo tijelo pronađeno je sutradan u rijeci, u blizini mosta.

Isti broj pratilaca. Printscreen

Ono što privlači pažnju jeste da su njihovi profili na društvenim mrežama imali identičan opis. Naime, oni su napisali poruku "Safe place", a u dijelu koji je predviđen za upisivanje biografije postavili srca u bojama duge.

Instagram profili i djevojke i dječaka su zaključani, a bizarnosti ne staju ni tu - oboje prate isti broj ljudi - on 510, a ona 509. A broj osoba koje prati njih dvoje je identičan - 538.

Internetom kruži poruka da se i iza broja njihovih pratilaca, 538, također krije simbolika - u pitanju je takozvani "anđeoski broj".

Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu mnogi vjeruju da je 538 broj koji "priziva anđele i pomaže da se prebrode teški tenuci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.