PRIHVATILA JE SEBE

Cijeli život se bori s debljinom: "Sada zarađujem na oblinama"

Tvrdi da je svakodnevno preplavljena pozitivnim komentarima muškaraca i žena koji kažu da ih je inspirirala

Heter Džonson. AGENCIJE

A. F.

5.9.2021

Heter Džonson (Heather Johnson) majka četvero djece iz Južne Karoline pati od lipoedema - bolnog stanja koje uzrokuje abnormalno nakupljanje masti na nogama i rukama, dok stopala i šake ostaju pošteđeni.

Osobe koje pate od lipoedema poput Heter najčešće imaju manji struk i torzo u usporedbi s rukama, nogama i donjim dijelom gdje je koža često mekana i rupičaste teksture. 

Nesvjesna svoje dijagnoze, Heter je decenijama bila na dijetama, od svoje šeste godine. Međutim, ušla je u začarani krug gubitka i dobivanja na težini pa je sa 31. godinom imala 192 kilograma.

Liječnik ju je savjetovao da operiše želučani rukav, što je učinila te izgubila čak 74 kilograma. Zadnjih godina drži se na 129 kilograma. Bokovi su joj široki 149 centimetara, struk 99, a obujam bedra 86 centimetara.


Za lipoedem je prvi put čula na društvenim mrežama, a sada je model za brendove kojima je cilj promicati pozitivno mišljenje o tijelu, a i ona sama podiže svijest o svom stanju.

- Cijeli sam život bila velika djevojka. Debljinu sam počela primjećivati kada sam imala šest godina te sam bila opterećena dijetama cijeli život - rekla je Džonson.

- Uvijek sam imala veliku stražnjicu, velike noge, mali struk i mlohave ruke. Kad sam imala 31 godinu, imala sam 192 kilograma i rekli su mi da ću, ako ne smršavim, umrijeti, pa sam operirala želučani rukav - dodala je.


Hater na Instagramu dijeli svoje seksi fotografije na kojima nosi prekrasne haljine, donje rublje i bikini u nadi da će drugim ljudima koji pate od lipoedema pokazati da su savršeni upravo onakvi kakvi jesu.

Tvrdi da je svakodnevno preplavljena pozitivnim komentarima muškaraca i žena koji kažu da ih je inspirirala.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.