NA DANAŠNJI DAN

Sjećate li se legendarnog mađioničara: Rođen je na današnji dan

Ovaj Amerikanac prema Forbesu je prije dvije godine službeno najuspješniji iluzionist u historiji, a njegov je televizijski show postigao nezapamćen uspjeh i obarao rekorde gledanosti u SAD-u

Piše: E. T.

16.9.2021

Najuspješniji iluzionist u historiji. Instagram

Najpoznatiji iluzionist i mađioničar David Copperfield rođen je na današnji dan 1960. godine.

Kada pomislite na svijet slavnih i poznatih, vjerojatno vam odmah ne padnu na pamet imena slavnih iluzionista, no David Copperfield mađioničar je koji je stekao zvjezdani status te se itekako može mjeriti s najvećim filmskim i muzičkim zvijezdama.

Ovaj Amerikanac prema Forbesu je prije dvije godine službeno najuspješniji iluzionist u historiji, a njegov je televizijski show postigao nezapamćen uspjeh i obarao rekorde gledanosti u SAD-u. 

Mađioničar s više od 40 godina iskustva, Copperfield danas ima svoju zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu, a čak 11 puta uvršten je u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda.


Copperfield je uspio prodati više od 33 miliona ulaznica za svoje nastupe i time zgrnuti bogatstvo vrijedno više od 4 milijarde dolara, što ga čini najuspješnijim i najbogatijim samostalnim zabavljačem u povijesti. Možda glumci i pjevači dobivaju veću medijsku pažnju, ali sudeći prema Forbesovim listama, ne dobivaju najveće honorare - ovaj ih mađioničar većinu ostavlja daleko iza sebe.

Trenutno je David dvadeseta najbogatija zvijezda, a kada ne nastupa i ne smišlja nove trikove, ovaj se 63-godišnjak odmara, ali i vodi svojih 11 luksuznih hotelskih resorta na Bahamima.

Iako se bi se iz njegova životopisa moglo zaključiti kako mu je uvijek sve išlo od ruke, to baš i nije tako. David je naime bio upetljan u pokoji skandalozni trač, a 2007. i 2018. čak je bio optužen i za seksualno napastovanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.