ISPUNILI SAN

Mali kombi pretvorili u savršen dom

Međutim, život u malom prostoru donio im je nove izazove, a oni kažu da su sada postali još bliži

A. F.

Hana i Dan kombi pretvorili u stan

Foto: AGENCIJE


Hana Mur (24) i Dan Spirs (29) napustili su svoj luksuzni stan i preselili se u mali kombi koji su pretvorili u dom.

Par iz Londona plaćao je kiriju za stan 1.420 eura mjesečno i još 300 eura davali su na račune. Sada im mjesečni troškovi života iznose 420 eura.

Hana i Dan su kombi kupili za 7.000 eura početkom 2021. godine, a onda su na njegovo renoviranje potrošili još 1.300 eura. Ne žale jer su ga pretvorili u udoban, mali dom.

Renoviranje kombija trajalo je osam mjeseci i najveći dio posla odradili su sami.

Oboje rade na TV-u i u filmskoj industriji, ali su željeli slobodu i fleksibilnost života na putu.

- To je bio Danijev san otkako smo bili na fakultetu 2015. Zajedno smo skoro šest godina, a on mi je to spomenuo samo jednom prošle godine. Kada mi je pokazao snimke na Jutjubu i fotografije ljudi koji žive na putu, kao i ideju da sami napravimo naš dom, predomislila sam se - rekla je ona.

Sve su napravili sami, a snimke i fotografije renoviranja objavili na društvenim mrežama.

U kombiju imaju toalet, kuhinju, krevet ali i veliki bioskopski ekran. Solarni paneli i generator energije proizvode dovoljno energije da ne moraju nigdje da se priključe, zbog čega ne zavise od kampova, dok bojler i grijanje rade uz pomoć gasa ili struje.

U kombi su se uselili 14. aprila i od tada putuju širom Velike Britanije. Sada planiraju da odu do Velsa, prije nego što se zapute na sjever Engleske, a nadaju se da će do zime stići u Španiju.

- Uštedjeli smo bogatstvo i jedva da potrošimo nešto novca -  rekla je Hana.

Međutim, život u malom prostoru donio im je nove izazove, a oni kažu da su sada postali još bliži. Uzbuđeni su zbog mjesta koja će posjetiti na četiri točka.

Više o:

Stan London
NA VRH

Podijeli članak na