POSEBAN UGOĐAJ

Luksuzni "hotel" za najljepše deve Saudijske Arabije

Za 400 rijala (blizu 180 KM) po noćenju deva se ošiša, očetka i tetoši prije nego sudjeluju u takmičenjima ljepote na kojima su ulozi milionski

A. F.

Deve dobile svoj hotel

Foto: AGENCIJE


Uz grijane boksove i toplo mlijeko, život ne može postati glamurozniji za najljepše deve Saudijske Arabije kada borave u luksuznom kompleksu u blizini Rijada.

Za 400 rijala (blizu 180 KM) po noćenju deva se ošiša, očetka i tetoši prije nego sudjeluju u takmičenjima ljepote na kojima su ulozi milionski.

Deve, od kojih su mnoge u najmu, pomno se provjeravaju zbog ilegalnih intervencija poput botoksa, zbog kojih bi mogle biti izbačene zbog varanja.

Četrdeset i tri deve diskvalificirane su kada su kontrolori deva uočili prekršaje poput botoksa, silikona i filera ubrizganih u usne, grbe i repove životinja. I sve se radi u okruženju koje je sigurno od Covid-19 kako bi se spriječila bilo kakva žarišta epidemije.

Tatman, opisan kao prvi hotel za deve, pustinjski je kompleks na otvorenom u blizini godišnjeg Festivala kralja Abdelaziza, koji ima nagrade u ukupnom iznosu blizu 120 miliona KM.

NA VRH

Podijeli članak na