SOLIDARNOST

Španac Pablo Fernandez plivao u bazenu rekordnih 36 sati

Plivao je u znak podrške projektu socijalne solidarnosti koji je počeo da prikuplja školske stipendije za oko 2.000 učenika osnovnih škola u Španiji

Pablo Fernandez. AGENCIJE

A. F.

6.2.2022

Španac Pablo Fernandez bez prestanka je plivao u bazenu rekordnih 36 sati u sklopu projekta društvene solidarnosti.

Fernandez je to učinio u bazenu u Madridu 30. i 31. januara i tako je ušao u Ginisovu knjigu sa rekordom za najduže vrijeme plivanja u bazenu.


Nikada ne bih ni pomislio da bih mogao da plivam 36 sati

Plivao je u znak podrške projektu socijalne solidarnosti koji je počeo da prikuplja školske stipendije za oko 2.000 učenika osnovnih škola u Španiji.

- Nikada ne bih ni pomislio da bih mogao da plivam 36 sati da su me zamolili da to uradim. Međutim, rekordi uvijek treba da se obaraju. Tako mi je drago što sam uspio. Još uvijek sam u šoku, ali mislim da ću se uskoro vratiti - rekao je Fernandez.


Fernandez je vlasnik rekorda u pet različitih disciplina

U okviru akcije Crvenog križa u maju 2020. godine Fernandez je oborio rekord plivanjem u bazenu cijelih 25 sati, ali u novembru 2021. je taj rekord na 32 sata, 20 minuta i 50 sekundi povećao Nizozemac.

Fernandez je vlasnik rekorda u pet različitih disciplina u Ginisovoj knjizi rekorda, a između ostalog je poznat po tome što je sam u okeanu bez prestanka plivao 250 kilometara.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.