PRIJENOS UŽIVO

Voditeljica vremenske prognoze u program dovela svoju kćerku

I gledatelji i njeni kolege bili su šarmirani pojavom malene Fione, a prijenos je prošao bez ikakvih poteškoća

Rebeka sa kćerkom. SCREENSHOT

A. F.

11.2.2022

Meteorologinja Rebeka Šuld (Rebecca Schuld) koja prenosi vremensku prognozu za američku TV kuću donedavno je radila od kuće, tokom prijenosa uživo svoju kćer Fionu, koja ima 13 sedmica, držala je u rukama.

Šuld je za Yahoo Life izjavila kako je uključivanje Fione u snimanje zapravo bila ideja njene producentice koja se dogodila neplanirano. Ta ideja zapravo je pokazala realnost spajanja roditeljstva i posla tokom pandemije koronavirusa. 

- Nekoliko minuta prije nego što sam ponovno trebala stati pred kamere za sljedeću vremensku prognozu, moja kći se probudila - objasnila je Rebeka.

Bila je uvjerena da će se beba dobro ponašati.

- Otišla sam do zida pred kojim snimam s njom u naručju, a producentica me upitala hoće li i ona biti u prijenosu. Bila sam uvjerena da će se dobro ponašati, jer se upravo naspavala i znala sam da će biti sretna i zadovoljna. Tako da sam producentici na pitanje odgovorila sa da - rekla je ona.


Rebeka se nedavno vratila s podrodiljskog dopusta, te je shvatila da je ovakva njena odluka zapravo dio “novog normalnog” i daleko od neprofesionalnog postupanja na poslu.

I gledatelji i njeni kolege bili su šarmirani pojavom malene Fione, a prijenos je prošao bez ikakvih poteškoća. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.