FASCINIRAJU GA

Opsjednut je paucima: Čak 120 tarantula drži u svojoj kući

Kaže kako je vrijeme s paucima učinilo čuda za njegovo mentalno zdravlje

Fasciniran paucima. AGENCIJE

A. F.

18.3.2022

Eron Pineks (Aaron Phoenix) brine o 120 tarantula koji imaju cijelu jednu sobu za sebe u njegovoj kući. Kaže kako je vrijeme s paucima učinilo čuda za njegovo mentalno zdravlje.

Kada mu je terapeut predložio da pronađe hobi kako bi poboljšao svoje mentalno zdravlje, Eron je odlučio udomiti 120 tarantula. Sve svoje slobodno vrijeme posvećuje brizi o svojim osmonožnim prijateljima.


Eron Pineks. AGENICIJE

Kaže kako je vrijeme s paucima učinilo čuda za njegovo mentalno zdravlje.

– Oni su moja strast, opsesija, kako god to želite nazvati. Doktor mi je rekao da će hobi pomoći mom umu da ostane usredotočen i to je istina. Mogao bih satima sjediti i gledati moje ljubimce – kaže Eron i dodaje da sada nikada neće odustati od posjedovanja tarantula.

– Reakcije ljudi kad im kažem su fantastične, ne mogu vjerovati! Iako mislim da su tarantule pogrešno shvaćene, nema potrebe za takvim strahom – smatra Eron koji se prvi put u njih zaljubio kao dijete.

Od ljeta 2021. sakupio je 120 tarantula, uz pet drugih pauka, tri škorpije, tri bogomoljke i stonogu. Žive u odvojenim ograđenim prostorima u njegovoj sobi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.