IZNBENAĐEN

Maturant primljen na 27 koledža i univerziteta: Vidim se na svakom od njih

Dodaje da s partnerom radi na uređaju za zglob koji slijepim i gluhim osobama omogućuje bolju komunikaciju s ljudima

Džonatan Voker. AGENCIJE

A. F.

20.4.2022

Maturant Džonatan Voker (Jonathan Walker) slavi nakon što je primljen na 27 koledža i univerziteta, uključujući Harvard, Stenford i MIT. Osim toga, dobio je više od četiri miliona dolara stipendije.

- Bilo je iznenađenje vidjeti da su svi bili zainteresovani za mene i da su htjeli da pohađam njihovu instituciju, da mi nude prijem - rekao je Voker.

Voker, maturant iz Panama Sitija na Floridi, rekao je da je pronašao nešto što mu se sviđa na svakom od navedenih fakulteta i prijavio se samo u one na kojima bi mogao biti “sretan”.

- Vidio sam se u svakom od fakulteta na mom popisu i nisam se prijavio nigdje gdje mislim da ne bih bio sretan. Jednostavno sam napravio popis i počeo da se prijavljujem - rekao je Voker.

Sada kad ima veliki izbor od 27 fakulteta kaže da pokušava da odluči na koji će krenuti tokom jeseni.

- Uglavnom sam zainteresovan za inženjerstvo, kao i za preduzetništvo. Takođe, istražujem mogućnost stvaranja nekog sopstvenog smjera budući da imam puno različitih interesovanja - otkrio je Voker.

- Roditelji su mi prije nekoliko godina donijeli set iz hemije… Pronašao sam način da tu znatiželju usmjerim u nauku koja je ubrzo procvjetala u inženjerstvo. A onda sam naučio da mogu da koristim inženjerstvo da pomognem ljudima. I tako sam postao zainteresovan za stvaranje uređaja koji bi mogli pomoći ugroženim zajednicama i ljudima koji se suočavaju s teškim problemima - kaže mladić.

Dodaje da s partnerom radi na uređaju za zglob koji slijepim i gluhim osobama omogućuje bolju komunikaciju s ljudima.

Prethodno je stvorio uređaj koji podsjeća korisnika na ljekove na recept. Voker je aktivan u naučnom klubu, međunarodnom programu mature i univerzitetskoj ragbi reprezentaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.