NA 11.000 METARA VISINE

Par nije stigao na vjenčanje u Las Vegas, pa se vjenčali u avionu

Let od Dalasa do Las Vegasa pretvorio se u improviziranu kapelu za vjenčanje

A. Č. / CNN

Par se vjenčao u avionu

Foto: CNN


Let od Dalasa do Las Vegasa pretvorio se u improviziranu kapelu za vjenčanje, zajedno sa trakama od toalet papira i stjuardesom časti.

Pam i Džeremi (Jeremy) Salda se zabavljaju od avgusta 2020. i rekli su za CNN da su se našalili da će pobjeći u Las Vegas. Međutim, njihova šala postala je stvarnost.

- U roku od sat i po imali smo rezervirane letove i hotel, a Pam je kupila vjenčanicu na internetu - rekao je Džeremi Salda.

Pam krenula u vjenčanici, a Džeremi u odijelu

Par iz Oklahe zakazao je vjenčanje u kapeli za 21 sat u nedjelju navečer. Pam je krenula u Las Vegas u bijeloj vjenčanici, a Džeremi u odijelu.

No, tokom svog presjedanja na aerodromu, suočili su se sa višestrukim kašnjenjima i na kraju je njihov posljednji let za Vegas otkazan.

Dok su čekali na terminalu sreli su Chrisa Mitchama, još jednog putnika na istom letu za Vegas, koji je slučajno bio sveštenik.

  • Par se vjenčao u avionu

    Par se vjenčao u avionu

    Foto: CNN


Slušao je njihovu svadbenu avanturu i sam je ponudio da vjenča par u Vegasu. Odatle su njih troje pronašli drugi let koji je krenuo u Vegas sa samo četiri preostala sjedala.

Ovaj let je, međutim, bio zakazan sa drugog aerodroma, koji je bio udaljen oko 25 minuta.

- Imali smo 50 minuta prije polaska - rekla je Pam za CNN.

Dok su trčali aerodromom u svadbenoj odjeći, par je rekao da su im ljudi uzvikivali čestitke.

"Uradimo to!"

Na kraju su stigli do ulaza i dok su se ukrcali, kapetan je bio radoznao zbog njezine vjenčanice. Objasnila je priču i našalila se o vjenčanju na letu. Na njeno iznenađenje, pilot je odgovorio: "Uradimo to!"

Članovi posade okačili su trake napravljene od toalet papira.

Dok je Pam hodala niz prolaz, drugi putnici su uključili dugmad za poziv, a Julie Reynolds, jedna od stjuardesa, ušla je kao improvizirana kuma.

Profesionalni fotograf ko se sasvim slučajno našao tu te je snimio fotografije mladenaca, a krofna jednog od putnika poslužili su kao torta.

Mladenci su proveli dodatni dan u Vegasu kako bi proslavili svoje spontano vjenčanje.

NA VRH

Podijeli članak na