NA 11.000 METARA VISINE

Par nije stigao na vjenčanje u Las Vegas, pa se vjenčali u avionu

Let od Dalasa do Las Vegasa pretvorio se u improviziranu kapelu za vjenčanje

Par se vjenčao u avionu. CNN

A. Č. / CNN

30.4.2022

Let od Dalasa do Las Vegasa pretvorio se u improviziranu kapelu za vjenčanje, zajedno sa trakama od toalet papira i stjuardesom časti.

Pam i Džeremi (Jeremy) Salda se zabavljaju od avgusta 2020. i rekli su za CNN da su se našalili da će pobjeći u Las Vegas. Međutim, njihova šala postala je stvarnost.

- U roku od sat i po imali smo rezervirane letove i hotel, a Pam je kupila vjenčanicu na internetu - rekao je Džeremi Salda.

Pam krenula u vjenčanici, a Džeremi u odijelu

Par iz Oklahe zakazao je vjenčanje u kapeli za 21 sat u nedjelju navečer. Pam je krenula u Las Vegas u bijeloj vjenčanici, a Džeremi u odijelu.

No, tokom svog presjedanja na aerodromu, suočili su se sa višestrukim kašnjenjima i na kraju je njihov posljednji let za Vegas otkazan.

Dok su čekali na terminalu sreli su Chrisa Mitchama, još jednog putnika na istom letu za Vegas, koji je slučajno bio sveštenik.


Par se vjenčao u avionu. CNN

Slušao je njihovu svadbenu avanturu i sam je ponudio da vjenča par u Vegasu. Odatle su njih troje pronašli drugi let koji je krenuo u Vegas sa samo četiri preostala sjedala.

Ovaj let je, međutim, bio zakazan sa drugog aerodroma, koji je bio udaljen oko 25 minuta.

- Imali smo 50 minuta prije polaska - rekla je Pam za CNN.

Dok su trčali aerodromom u svadbenoj odjeći, par je rekao da su im ljudi uzvikivali čestitke.

"Uradimo to!"

Na kraju su stigli do ulaza i dok su se ukrcali, kapetan je bio radoznao zbog njezine vjenčanice. Objasnila je priču i našalila se o vjenčanju na letu. Na njeno iznenađenje, pilot je odgovorio: "Uradimo to!"

Članovi posade okačili su trake napravljene od toalet papira.

Dok je Pam hodala niz prolaz, drugi putnici su uključili dugmad za poziv, a Julie Reynolds, jedna od stjuardesa, ušla je kao improvizirana kuma.

Profesionalni fotograf ko se sasvim slučajno našao tu te je snimio fotografije mladenaca, a krofna jednog od putnika poslužili su kao torta.

Mladenci su proveli dodatni dan u Vegasu kako bi proslavili svoje spontano vjenčanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.