NE OBJAVLJUJE TO INAČE

Profesorica moli roditelje da discipliniraju djecu: Uzmite im telefone, pomozite nam

U komentarima je rekla da se njezin apel odnosi na sve roditelje te da želi da budu dosljedni i odrede jasna očekivanja od svoje djece

Profesorica španskog jezika. Screenshot

H. J. I.

1.5.2022

Srednjoškolska profesorica španskog jezika postala je viralna zbog svoje molbe roditeljima da discipliniraju svoju djecu koja nemaju poštovanja. Senjorita Fros objavila je prošle sedmice video u kojem je priznala da je umorna od toga da se bavi lošim ponašanjem učenika.


"Toliko učitelja želi odustati"

- Ovo nije sadržaj kakav inače objavljujem, ali moram nešto reći. Toliko učitelja želi odustati, i to samo zato što mnoga djeca nemaju poštovanja, mnoga od njih misle da su nedodirljiva, a njihovo ponašanje nema posljedice - rekla je pa zamolila roditelje da pomognu učiteljima discipliniranjem svoje djece.

- Oduzmite im telefon. Uzmite videoigre. Prizemljite ih. Natjerajte ih da nađu posao. Molim vas, pomozite nam… Ne možemo više - zaključila je Fros.

U komentarima je rekla da se njezin apel odnosi na sve roditelje te da želi da budu dosljedni i odrede jasna očekivanja od svoje djece.

- Naša djeca trebaju strukturu koju dosad nisu imala. Svi mi moramo zajedno riješiti ovaj problem - dodala je.


Obaveze roditeljstva

Nacionalna medicinska knjižnica (NLM) definirala je disciplinu kao "strukturu koja pomaže djetetu da se sretno i učinkovito uklopi u stvarni svijet".

- Discipliniranje djece jedna je od najvažnijih, ali i najtežih obveza roditeljstva za koju ne postoje prečaci - navodi NLM, dodajući da je "cilj učinkovite discipline poticati prihvatljivo i primjereno ponašanje djeteta i odgajati emocionalno zrele odrasle osobe".

Kako bi učinkovito disciplinirali djecu na proaktivan način, Harvard Medical School kaže da roditelji trebaju "postaviti jasne granice", odrediti jasne posljedice za kršenje pravila i, kako je rekla Fross, "biti dosljedni".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.