U SUSJEDSTVU

Mladenci iz autobusa otkrili kako su završili baš tu: Žurili smo u restoran, a nismo htjeli da čekamo taksi

Kada je slikanje obavljeno, žurili smo u restoran, jer smo imali rezervaciju u 9 i da ne bismo čekali taksi, vidimo nailazi autobus 26 i odlučimo da idemo prevozom tri stanice, rekli su

Mladenci u autobusu. FACEBOOK

S. S. / Blic

5.5.2022

Ivan Ćosić i Majida Lubura Ćosić danas glavna tema na društvenim mrežama. O fotografiji mladenaca iz beogradskog autobusa od jutros bruji cijeli grad.

U tom autobusu sinoć se našlo svega petoro, šestoro ljudi, među kojima i "tajni" fotograf, zahvaljujući kojem su Ivan Ćosić i Majida Lubura Ćosić danas glavna tema na društvenim mrežama, piše "Blic".

Vjenčanje u Novom Sadu

Na objavljenoj fotografiji zaista su njih dvoje. On u odijelu, ona u vjenčanici. Prizor je mnoge obradovao, čestitali su im i oni koji su ih sreli, ali i oni koji su ih vidjeli samo preko ekrana. Našli smo mladence i evo priče.

- Mi smo se vjenčali još prvog maja u Novom Sadu, pošto ovdje živimo. Imali smo bajkovito vjenčanje i proslavu u dvorištu jednog kluba. Međutim, željeli smo da imamo slike sa vjenčanja i iz Beograda za koji smo posebno vezani, jer smo se tamo upoznali. Meni je Beograd posebno drag, jer je moja mama Beograđanka, pa sam dobila želju da to fotografisanje dva dana poslije vjenčanja bude baš tamo, da bude simbolično. Bilo nam je savršeno, bili smo veseli i raspoloženi, šalili smo se sve vrijeme i fotkali po cijelom gradu. Svi prolaznici su se osmjehivali kada nas vide, slali poljupce i čestitali su nam - kaže mlada.

Taman kad su mislili da su završili sa slikanjem, poslije ture po Dorćolu, Kalemegdanu i nakon fotografisanja na Brankovom mostu, nastala je još jedna fotografija o kojoj svi pričaju.

Prozvali ga slijepcem

- Kada je slikanje obavljeno, žurili smo u restoran, jer smo imali rezervaciju u 9 i da ne bismo čekali taksi, vidimo nailazi autobus 26 i odlučimo da idemo prevozom tri stanice. Tu nas je fotografisao jedan dečko, pretpostavljamo, jer mi uopšte nismo ni primjetili da nas neko slika. Poslije je jedna gospođa pitala da li smo pravi mladenci i čestitala nam, a onda su krenuli i komentari na mrežama - prisjeća se Majida.

Dok su jedni nagađali da je Ivan toliko velikodušan da je iznajmio autobus za vjenčanje, drugi su ga prozvali "slijepcem" jer mladu vodi pred matičara autobusom. Ostali su, oduševljeni prizorom, srdačno čestitali i poželjeli im sreću u braku. Ćosići se na komentare, kažu, ne osvrću - važno im je da su dugogodišnju ljubav krunisali brakom, da su se lijepo proveli u Beogradu i širili pozitivnu energiju i ljubav.

- Drago mi je ako smo donijeli osmijeh na lice nekih Beograđana. Nismo se upoznali u autobusu, slučajno smo se provozali tri stanice i nismo mogli ni da zamislimo da ćemo dobiti ovakve reakcije - zaključuju Ćosići kroz smijeh, zahvaljujući se na mnogobrojnim čestitkama nepoznatih ljudi koje su dobili.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.