ZDRAV ŽIVOT

Supružnici koji su počeli da vježbaju u sedamdesetim, istrče 35 kilometara sedmično

Svoju sposobnost da nastave biti aktivni u starijem dobu smatraju blagoslovom

Ajlin i Džon: Svi su navijali za na. Facebook

A. F.

6.5.2022

Supružnici Ajlin (Eileen) i Džon (John) Hieron iz Britanije počeli su da vježbaju u sedamdesetim godinama, a trče čak 35 kilomentara sedmično.

Ajlin je počela da trči 2014., kada je imala 72. godine. Odlučila je da pravi društvo prijateljici koja se pripremala za maraton, a onda je odlučila da se pridruži lokalnom trkačkom klubu. Džon je počeo trčati 2015, kada je imao 79. godina. Bio je impresioniran time koliko se zdravstveno stanje njegove supruge poboljšalo.

Sada trče triput sedmično. Bili su najstariji muškarac i žena koji su učestvovali na London Landmarks polumaratonu 3. aprila ove godine. Stazu dugu 20 kilometara istrčali su za dva sata i 43 minuta.

- Svi su navijali za nas. Sve je prošlo u najboljem redu. Dan je bio predivan - kazala je Ajlin.

Svoju sposobnost da nastave biti aktivni u starijem dobu smatraju blagoslovom. Trenutno prikupljaju novac za oboljele od Parkinsonove bolesti u Velikoj Britaniji.

- Nadam se da ćemo još dugo moći da trčimo. Naravno, imali smo manje zdravstvene probleme, ali smo ih uspjeli savladati. Isto tako je bitno da naučite pozitivno razmišljati jer je to ono što nas vodi kroz život - dodala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.