U FRANKFURTU

Ostvaren san za ljubitelje automobila: U ovom hotelu spavate sa svojim autom

Privatnost je apsolutno zagarantovana, a noćenje s uključenim automobilom na terasi je oko 200 eura

Jedinstvena usluga u ponudi hotelskog smještaja. Agencije

H. J. I.

22.5.2022

Jedinstvena usluga u ponudi hotelskog smještaja omogućuje vam stalni pogled na vaš automobil, ali i puno više od toga.

Radi se o novom hotelu sa tzv. car-loft dodatnom vrijednosti, odnosno servisnom funkcijom koja vam omogućuje da se autom doslovno odvezete do hotelske sobe. Radi se o prvom hotelu ovog tipa koji je otvoren u Frankfurtu, a uskoro bi se slični hotelski kapaciteti trebali otvoriti u još nekoliko njemačkih gradova počevši od onog u Dizeldorfu, koji je već u izgradnji.

Jedinstvena usluga u ponudi hotelskog smještaja. Agencije

Hotelski lanac b'mine u okviru ove funkcije omogućuje gostima da doslovno iz kreveta gledaju svoj automobil parkiran na terasi, gdje je stigao liftom. Pritom to ne znači da je ovaj hotel namijenjen najvećim zaljubljenicima u automobile i vlasnicima rijetkih kolekcionarskih vozila koji uvijek žele imati svoj auto na oku, nego i svima drugima koji znaju cijeniti prednosti ovog koncepta.

Naime, nema više potrebe odlaska u mračne i zagušljive garaže, nema ni muke s traženjem vozila i samog parkinga, a da ne govorimo kako prtljagu sami dovozite do ulaza u sobu. Dodatna prednost je što svako parkirno mjesto ima električni punjač pa tokom boravka možete dopunjavati vozilo i stalno pratiti stanje baterija. 

Dodatno, ovim konceptom preskačete sve one radnje koje su karakteristične za prijavu u hotel i prolazak kroz ulazni prostor. Ovako doslovno ne susrećete nikoga na putu do sobe iz koje ne morate izlaziti ni na doručak ili večeru. Hotel raspolaže sa ukupno 241 sobom od kojih je njih 40 opremljeno ovom car-loft funkcijom.

Postoje i neka ograničenja, a to su da vaš limeni ljubimac ne smije težiti preko četiri tone te da maksimalna visina ne smije biti veća od dva metra. Sve ostalo je dopušteno.

Privatnost je apsolutno zagarantovana, a noćenje s uključenim automobilom na terasi je oko 200 eura. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.