TIK TOK

Dobra ideja: Prodajom tuđeg smeća zaradila oko 80.000 dolara

Njen muž, koji je inače električar, pomaže joj tako što popravlja uređaje koje ona nađe, a ova žena kaže da 75 posto onoga što donese i proda

Tifani Batler (Tiffany Butler) iz Teksasa procjenjuje da je u prethodne dvije godine zaradila oko 80.000 dolara. Screenshot

A. F.

27.5.2022

Tifani Batler (Tiffany Butler) iz Teksasa procjenjuje da je u prethodne dvije godine zaradila oko 80.000 dolara prodajući stvari koje drugi bacaju u kontejner, a koje ona zatim vadi i prodaje.

Ova majka četvoro djece sada je svoj hobi pretvorila u cjelodnevni posao, a sve počinje tako što sakupi stvari iz kontejnera, a onda ih kod kuće ili u svom skladištu razvrstava.

Njen muž, koji je inače električar, pomaže joj tako što popravlja uređaje koje ona nađe, a ova žena kaže da 75 posto onoga što donese i proda.

@dumpsterdivingmama SUCH A RANDOM ASSORTMENT OF ITEMS 🤣 #DONATEDONTDUMP #SHAME #DUMPSTERDIVINGMAMA #WASTED #SCORE #SAVED #TRASHPANDA ♬ original sound - ᴛɪꜰꜰᴀɴʏ ꜱʜᴇʀᴇᴇ

U stvarima koje ona uzima ima svega, od skupocjenih uvijača za kosu, preko akvarijuma, do šminke i grickalica.

Tifani ima i svoje cake koje joj pomažu – na primjer, uvijek provjerava kontejnere u blizini velikih prodavnica, kako marketa, tako i radnji u kojima se prodaju električni uređaji ili odjeća.

- Prodavnice bacaju dosta odjeće. Ali, ponekad ih isijeku i postane neupotrebljiva. Kada je riječ o hrani, uzimam samo zapakovanu - kaže ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.