NEOBIČNA SITUACIJA

Vatrogasci iz Slavonije spašavali lopova i objavili urnebesne fotografije

Iz policije su dodatno saopštili da će lanci koje je 30-godišnjak skinuo biti predati vlasniku, zajedno s podacima počinioca za slučaj da vlasnik poželi da pokrene privatnu tužbu protiv njega

Muškarac se zaglavio tokom pljačke. AGENCIJE

A. F.

20.6.2022

Jedan muškarac u Slavoniji našao se u nebranom grožđu, nakon što se "zaglavio" prilikom pljačke.

Neobičan pokušaj krađe dogodio se u mjestu Radovanje u blizini Oriovca.

Kako su naveli iz policije, policajci su utvrdili da se jedan 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju na prostoru napuštenog gradilišta s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta sa namjerom da ih ukrade.

Međutim, nesuđeni lopov ostao je da visi na kranu, na visini od 30 metara, i nije mogao da se spusti pa su po njega došli vatrogasci, koji su objavili i niz fotografija svoje intervencije.

- U popodnevnim satima u 18:44 na direktan poziv zamjeniku zapovjednika dobili smo dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mjestu Radovanje - objavili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac navodeći da je na intervenciju bilo pozvano šest članova operative koji su četiri minuta nakon poziva izašli sa dva vozila, a na mjesto događaja stigli su već u 18:51 sati.


Zaglavio se tokom pljačke. AGENCIJE

- Dolaskom na mjesto intervencije i dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupamo u kontakt sa osobom. Razgovaramo i uvidom u cjelokupnu situaciju, zbog nedostatka alpinističke opreme preko županijskog zapovjednika tražimo pomoć od Javne vatrogasne službe Grada Slavonskog Broda. Kolege iz JVP (3 člana) su brzo stigli na mjesto intervencije i zajedničkim snagama smo krenuli u spašavanje. Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom je preko krana izvršio spuštanje do unesrećenog dok smo mi postavili vazdušni jastuk ispod krana za svaki slučaj - naveli su

- Intervencija je uspješno završena spuštanjem osobe sa krana koja je predata Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled - naveli su iz DVD-a Oriovac zahvaljujući svojim kolegama iz JVP Slavonski Brod na pomoći u složenoj intervenciji koja je okončana u 20:20 sati.

Iz policije su dodatno saopštili da će lanci koje je 30-godišnjak skinuo biti predati vlasniku, zajedno s podacima počinioca za slučaj da vlasnik poželi da pokrene privatnu tužbu protiv njega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.