VIRALNO

Djevojka pobijedila strah od letenja, potrebni su samo žele i maramica

Korisnicima u komentarima svidjela se ova ideja, te su joj zahvaljivali, a neki su pisali i da su već čuli za to od osoblja u avionu

Otkrila trik kako pobijediti strah od letenja avinom. Screenshot

A. F.

18.7.2022

Ekstremna anksioznost tokom letenja avionom može biti vrlo neprijatna, a ako ste jedan od onih koji imaju taj problem, vjerovatno ste već pokušali razne stvari kako biste se osjećali bolje tokom leta, ali bezuspješno.

Jedna tiktokerka otkrila je trik koji možete isprobati kako biste prebrodili strah, a preporučio ga je jedan pilot. Djevojka po imenu Ana Pol na svom profilu objavila je video s trikom, a on uključuje samo žele i papirnatu maramicu.

U videu je trik demonstirirala, držeći u jednoj ruci malu posudu sa želeom, a u drugoj mali komad maramice. Kako piše u knjizi o strahu od letenja, koju je napisao pilot Tom Ban, gdje je djevojka i pročitala ovaj savjet, žele je odabran jer je vazduh oko aviona krut poput želatina zbog brzine.

- Dakle, pretvarajte se da je ovaj žele vazduh u kojem letite, a ova maramica je avion, u redu? Postoji pritisak odozdo, postoji pritisak odozgo i sa strane, a kada dođu turbulencije, to izgleda ovako - započela je objašnjavati u videu.


@anna..paull

Fear of flying tip ✈️❤️

♬ original sound - Anna Paul

Zatim je nastavila demonstrirati brzo tapkajući po vrhu želea prstom, te je istakla kako maramica nije nikako pogođena time i da se nije uopšte pomjerila.

- Osjećate da se avion trese, ali on neće tek tako pasti, znate? To je samo turbulencija i avion "stoji" u vazduhu zbog pritiska koji dolazi sa svih strana. Nikada nije bilo sudara aviona zbog turbulencije, tako da se ne morate bojati. Avion je zaista sigurno prevozno sredstvo - nastavila je.

Objasnila je i da se njena erofobija, odnosno ekstremni strah od letenja, počela smanjivati nakon što je pročitala ovaj trik, sve dok postupno nije počela uživati u letenju. Savjetovala je da se pokušate opustiti tokom leta tako što ćete sebe zamisliti u avionu koji leti kroz žele i zatim se sjetiti ovog trika, odnosno činjenice da ne možete tek tako pasti.

Njen video je postao viralan i skupio je čak 22,6 miliona pregleda. Korisnicima u komentarima svidjela se ova ideja, te su joj zahvaljivali, a neki su pisali i da su već čuli za to od osoblja u avionu.

- Ovo zapravo zaista pomaže - napisala je jedna korisnica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.