SVAKA LATICA UKRAŠENA

Prsten u obliku gljive ušao u Ginisovu knjigu rekorda: Ima 24.679 dijamanata

Zamršena struktura prstena nastala je izlivanjem zlata u plastični kalup

Prsten u obliku gljive. PROFIMEDIA

A. O.

31.7.2022

Indijska kompanija "SVA Dajmonds" osmislila je savršen prsten u obliku gljive bukovače, u kome se nalazi 24.679 dijamanata. Ovo je idealan prsten za one kojima jedan dijamant nije dovoljan. 

Kompanija za proizvodnju nakita sa sjedištem u Indiji oborila je Ginisov rekord, tako što je u jedan prsten ugradila nevjerovatnih 24.679 dijamanata.

Ovaj spektakularni prsten svojim dizajnom podsjeća na gljivu.

- Bukovača simbolizuje besmrtnost i dugovječnost - navodi se u saopćenju Abdul Gafur Anadijan, generalni direktor „SVA Dajmonds“.

Zamršena struktura prstena nastala je izlivanjem zlata u plastični kalup, da bi se dobila 41 jedinstvena latica gljive. Zatim je svaka latica ručno ukrašena prirodnim dijamantima.

Sjajni prsten težak je 340 grama, a njegova vrijednost je procjenjena na 95.243 dolara, navodi se u saopćenju. Tim nezavisnih gemologa verifikovao je prsten, a svjetski rekord je dodjeljen još u maju.

Kreacija „SVA Dajmonds“, inspirisana gljivom, ima skoro duplo veći broj dijamanata od prethodnog rekordera. Haršit Bansal je osvojio titulu 2020. sa cvetnim dizajnom ukrašenim sa 12.638 dijamanata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.