TEŽAK 80 GRAMA

I njima je vruće: Sada ljubimci mogu da nose svoj ventilator

Uređaj se pojavio početkom juna i Sweet Mommy je dobio oko 100 narudžbi ovog proizvoda

A. F.

Ventilator za ljubimce

Foto: AGENCIJE


Proizvođač odjeće iz Tokija udružio se sa veterinarima da bi napravio nosivi ventilator za ljubimce, u nadi da će privući nervozne vlasnike pasa ili mačaka kojima je vruće po ljetnjem vremenu.

Uređaj se sastoji od ventilatora teškog 80 grama, koji radi na baterije, prikačen je na odijelce i izbacuje vazduh oko tijela životinje.

Rei Uzava, predsjednica proizvođača odjeće za mame i trudnice Sweet Mommy kaže da je bila motivisana da to napravi nakon što je vidjela svoju čivavu izmorenu svaki put kada izađe u šetnju po ljetnjim vrelinama.

Nakon kraja kišne sezone u Tokiju krajem juna, japanska prijestonica pretrpjela je najduži toplotni talas sa temperaturama do 35 stepeni koji je trajao devet dana.

- Obično koristim pakete leda da pomognem psu da se ohladi. Ali, mislim da je lakše šetati psa uz ovaj ventilator - kaže Mami Kumamoto, vlasnik minijaturne pudle po imenu Puding i terijera po imenu Mako.

Uređaj se pojavio početkom juna i Sweet Mommy je dobio oko 100 narudžbi ovog proizvoda, kaže Uzava. Dolazi u pet različitih veličina i košta oko 74 dolara.

Više o:

Ljubimci Ventilator
NA VRH

Podijeli članak na