NEOČEKIVANO

Da li biste probali sladoled sa ukusom majoneze ili kečapa?

Sladolede je kreirala Anja Hindmaš, koja je za glavne sastojke iskoristila neke od najtraženijih začina i gotovih jela

Novi ukusi sladoleda iznenadili mnoge. AGENCIJE

A. F.

8.8.2022

Mnogi stanovnici Londona, kako bi lakše podnijeli visoke temperature koje su ove godine prešle rekordne vrijednosti, spremni su probati i sladolede neobičnog ukusa – kečapa i majoneze.

Širom svijeta poznati su najrazličitiji ukusi sladoleda, od sipinog mastila, do krompira, sa aktivnim ugljem koji ga boji, kao i kornet, kukuruza, junećih iznutrica, slanine, piva, rakije, kanabisa, konjskog mesa, masti irvasa, kravljeg jezika, ali i kavijara.

Najnoviji projekt britanskih ljubitelja sladoleda za najtoplije ljeto sastoji se od niza netradicionalnih ukusa koje, kako pišu britanski i američki mediji, prije možete pronaći u ostavi nego u frižideru za sladoled, a osim majoneza i kečapa, tu je i ukus pečenog graha.

Sladolede je kreirala Anja Hindmaš, koja je za glavne sastojke iskoristila neke od najtraženijih začina i gotovih jela.

Kupci su bili uzbuđeni što su probali neobične ukuse sladoleda, zapakovanih u tradicionalna pakovanja, sa originalnom markom kečapa i majoneza.

- Došli smo rano jutros, bili smo uzbuđeni kada smo čuli i morali smo da dođemo i probamo sve ove nevjerovatne ukuse - kaže mušterija.

Planirano je da ovaj hrabar poslastičarski projekt traje do 28. avgusta, a jedna od zaposlenih naglašava da su zalihe predviđene za šest nedjelja prodali za samo četiri dana i da već imaju redovne potrošače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.