OREGON

Psi pojeli dobitni listić, vlasnici ipak dobili novac

Bračni par ima dva psa. Epl ima 11 mjeseci, a Džek dva mjeseca

Psi uništili srećku. Twitter

A. F.

18.8.2022

Par u saveznoj američkoj državi Oregon je uspio da dobije svoj dobitak na lutriji, uprkos tome što im je pas pojeo listić.


Možda zvuči kao savršen izgovor za zaboravljeni domaći zadatak, ali bračni par u Salemu, u Oregonu, zaista se susreo sa vrlo važnim i vrlo sažvakanim komadom papira.

Bračni par ima dva psa. Epl ima 11 mjeseci, a Džek dva mjeseca.

- Iz nekog razloga smo ostavili srećku na kauču i oni su zaključili da je ukusna. Otišla sam u krevet i, kad sam se probudila, bila je pojedena do te mjere da sam mislila da se ne može provjeriti. Ali moj muž je mislio da je smiješno i da bi se neko mogao dobro nasmijati, u najmanju ruku - rekla je Rejčel (Rachel) Lamet za Oregonsku lutriju.


Oregonska lutrija je uspjela da spoji sve otrgnute komade listića kako bi ga provjerili, a srećka je zaista bila dobitna, uprkos tome što je Rejčel i njenom suprugu Nejtanu donijela dobitak od samo osam dolara.

- To je presmiješno. Definitivno im kupujemo više igračaka za žvakanje, prolaze kroz mnogo toga. Volimo ih, ali ponekad su ludi - rekla je Rejčel, a službenici lutrije preporučuju da listiće držite van dohvata svojih ljubimaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.