ENGLESKA

Oborio Ginisov rekord: Za 17 sati posjetio 67 pabova

Ginisova pravila zahtijevala su da Krimp popije piće u svakom pabu i prikupi dokaze uključujući račune i potpise svjedoka

A. F.

Nejtan Krimp preuzeo je Ginisov rekord za većinu pabova posjećenih u 24 sata

Foto: ILUSTRACIJA


Nejtan Krimp (Nathan Crimp) preuzeo je Ginisov rekord za većinu pabova posjećenih u 24 sata, a na kraju je posjetio 67 pabova u Brajtonu u Engleskoj u periodu od oko 17 sati.

Krimp koji je bio u pratnji dva prijatelja, ciljao je oboriti rekord od 56 pubova, koji je postavio Geret Marfi tokom 10 sati u Kardifu, ranije ove godine.

- Bila je to najteža stvar koju sam ikada napravio. Potpuno sam podcijenio koliko će to zapravo biti teško - rekao je Krimp za "Liverpool Echo".

Mladi rekorder je rekao da je plan bio pokušati zadržati trijeznost u prvih 25 pabova, ali to je bilo već u zaboravu poslije 15 pabova.

- Morao sam to malo pomiješati, pokušao sam piti alkohol u jednom, a bezalkoholno piće u drugom, pokušavajući to razmaknuti - objasnio je svoju neuspjelu taktiku Krimp.

Ginisova pravila zahtijevala su da Krimp popije piće u svakom pabu i prikupi dokaze uključujući račune i potpise svjedoka.

Više o temi Ginisov rekord

IZDRŽLJIVOST
Oborio Ginisov rekord, sjedio tri sata u ledu
NA VRH

Podijeli članak na