OBJAVLJEN SNIMAK

Ovčar spasio šestogodišnje dijete od psa koji ga je htio napasti

Pas našeg komšije iz čistog je mira napao mog sina i moj Tank ga je spasio od toga da ga ne pregazi ili napravi nešto gore, rekla je dječakova majka

Pas napao dijete. SCREENSHOT

A. F.

19.11.2022

Na Tiktoku se pojavio video ovčara koji spašava šestogodišnjeg sina svog vlasnika od napada komšijinog psa. Incident se dogodio na Floridi, a video je do sada pogledao više od 21 miliona korisnika te društvene mreže.

Pas heroj zove se Tank, a on i dječak igrali su se na livadi ispred svog doma, kada im je prišao drugi pas. Crni pas se zaletio prema dječaku koji je već bježao i zamalo ga je dohvatio, ali onda je između njih uletio ovčar i obranio je dječaka te je crnom psu blokirao prilaz šestogodišnjaku.

@flodaboy1 #homeprotection #germanshepherd #mansbestfriend #guarddog #bluenose #fyp #floridacheck#floridaboy ♬ Dogs Out - DMX

Tank je zatim počeo naganjati psa sve dok ga susjed i njegov vlasnik nije zgrabio i obuzdao. Spomenimo i kako je u pomoć dječaku pristigao i drugi pas, također u vlasništvu njegove porodice, a na kraju je dotrčala i majka koja je uzela dječaka k sebi.

- Pas našeg komšije iz čistog je mira napao mog sina i moj Tank ga je spasio od toga da ga ne pregazi ili napravi nešto gore - rekla je dječakova majka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.