ŽIVOTNA PRIČA

Par iz Velike Britanije godinama živi usred kružnog toka: Nikada nećemo izvući Klvida odavde, osim u kovčegu

Živim tu 62 godine i imam mnogo sretnih uspomena, rekao je Klvid

Anven i Klvid. PRINTSCREEN / Daily Post Wales

A. O.

19.11.2022

Porodica u Velikoj Britaniji već godinama živi usred kružnog toka. Činjenica je da postoje neobične lokacije za život, međutim, ima i onih kojih žive na kružnom toku.

Riječ je o paru iz Velsa, Klvid (Clwyd) i Anven Hovatson (Anwen Howatson) već više od 40 godina žive usred užurbanog kružnog toka, a otkrili su da im ova neobična lokacija uopće ne smeta te da planiraju tamo ostati još mnogo godina.

- Živim tu 62 godine i imam mnogo sretnih uspomena. Ranije smo živjeli preko puta. Znalo se desiti da vozači zalutaju i pogrešno skrenu kada se kružni tok tek otvorio, ali to se sada rijetko dešava. Volimo naš pogled na planine i nemamo komšije koji zadiru u našu privatnost - rekao je. 

Kuća u kojoj stanuju nalazi se na sredini kružnog toka. Ranije je tu bila željeznička pruga. Iako se kružni tok počeo graditi kasnih 1970-tih, porodica je odbila da se seli i napušta svoj dom.


Lokacija gdje se kuća nalazi. Daily Post Wales

- Dva glavna pitanja koja nas pitaju su - kako izađemo iz svog posjeda i je li nam bučno? Saobraćaj se odvija samo u jednom smjeru, tako da nije teško izaći, a vremenom se navikneš i na buku. Više ne čujem automobile - rekla je Anven.

Ovaj par redovno nailazi i na izazove, naročito kada ih trebaju posjetiti dostavljači.

- Dijelimo isti poštanski broj kao i kuće oko nas, tako da može potrajati dok dostavljači ne shvate da je naša kuća zapravo na kružnom toku, a ne u njegovoj blizini - rekao je Klvid.

Kažu da do sada nisu imali nijedan incident od kada tu žive kada su u pitanju saobraćajne nesreće. 

- Nikada nećemo izvući Klvida odavde, osim u kovčegu - našalila se Anven i zaključila njihovu neobičnu priču.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.