10.000 HEKTARA

Grupa indonezijskih ostrva prodaje se na aukciji

Aukcija počinje 8. decembra i trajat će do 14. decembra. Ne postoji početna cijena

Indonezijska ostrva. INSTAGRAM

A. F.

24.11.2022

Grupa indonezijskih ostrva poznatih kao Widi Reserve uskoro će se naći na aukciji u okviru jedne od najupečatljivijih rasprodaja nekretnina koja se ikada dogodila u Aziji.

Više od 100 ostrva u koraljnom trouglu istočne Indonezije prostiru se na 10.000 hektara. Ona nisu naseljena.

Indonezijski zakon kaže da oni koji nisu Indonežani ne mogu kupiti ostrva u zemlji, ali Widi Reserve to zaobilazi tako što će eventualni vlasnik steći interes u holding kompaniji PT.

Prodaju nadgleda aukcijska kuća Sotheby's, a nekoliko stručnjaka koje je odabrala već čekaju da podrže izgradnju odmarališta u rezervatu Widi.

 Karli Smit (Charlie Smith) izvršni potpredsjednik za EMEA (Evropu, Bliski istok i Afriku) u Sotheby'su, očekuje da će ponude za ovaj arhipelag biti značajne.

- Svaki milijarder može posjedovati privatno ostrvo, ali samo jedan može posjedovati ovu ekskluzivnu priliku koja se prostire na preko 100 otoka - rekao je on 

Rezervat Widi, kako se navodi, sadrži neke od najljepših pejzaža Indonezije. Do njega se može doći samo privatnim avionom. Međunarodni aerodrom Gusti Ngurah Rai na Baliju udaljen je 2,5 sata leta.

Aukcija počinje 8. decembra i trajat će do 14. decembra. Ne postoji početna cijena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.