SLOVENIJA

U srcu Ljubljane prave zanimljive poslastice, oduševljenje za ljubitelje Herija Potera i Igre prijestolja

Pekara je mjesto na koje idemo po ukusne i tople zalogaje, a ova u centru Ljubljane u ponudi ima neodoljive slastice kojima je nemoguće reći ne

Posebne slastice. INSTAGRAM

A. F.

2.12.2022

Ljubljana, glavni grad Slovenije može se pohvaliti prekrasnim gradskim centrom koji je u ovo adventsko doba posebno ukrašen, ali i obiljem šarmantnih lokala čija će vas gastronomska ponuda oboriti s nogu. 

Odlučite li se za vikend izlet, evo jedne sjajne preporuke gdje pojesti prefine slastice kada vam zatreba energije za daljnje razgledavanje Ljubljane.


Pekara je mjesto na koje idemo po ukusne i tople zalogaje, a ova u centru Ljubljane u ponudi ima neodoljive slastice kojima je nemoguće reći ne. 

Pekaru Sisters Kurtoš otvorile su, kao što samo ime kaže, dvije sestre koje izrađuju poznati praški desert – trdelnik koji je poznat i kao kurtoš, odakle i naziv pekare. U njihovoj ponudi možete pronaći razne vrste ove slastice punjene raznim kremama i preljevima. A za one koji ipak više vole slano, tu su i slani kurtoši obogaćeni sezonskim namirnicama.


U svoju su raznovrsnu ponudu uvrstile slasticu koja će se posebno svidjeti svim ljubiteljima Herija Potera (Harryja Pottera). Ovaj "čarobnjački" kurtoš u stilu Herija Potera (Harryja Pottera) oduševljava svojim izgledom, kao i jedinstvenim okusom. Pri izradi koriste ukusne sastojke kao što je čokoladni brownie s karamelom, čokoladni namaz, sladoled od bijele čokolade i šumskih borovnica, zlatni šećer, preljev od borovnica, kremu od vanilije, a sve je ukrašeno čokoladnim pečatom i čarobnim štapićem!

Da misle na sve, pokazale su najnovijom slasticom za ljubitelje najpopularnije serije Game of Thrones. Nakon adventske šetnje gradom, zasladite se kreativnom slasticom od čokoladnog namaza, čokoladnih crispyja, višnje, čokoladnog moussea i sladoleda u kremi od vanilije. Na vrhu se nalazi ručno rađeno zmajevo jaje od čokoladnog moussa u prijestolju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.