PREPORUKE

Očistite bubrege i spriječite nastanak kamenca prirodnim putem

Ono što oni trebaju od nas je povremeno čišćenje da bi neometano funkcionirali

Pripremite napitak kojim možete spriječiti nastanak bubrežnih kamenaca prirodnim putem. Ilustracija

Z. K. / Avaz.ba

14.9.2020

Bubrezi su jedan od najvažnijih organa u tijelu - zahvaljujući njima rješavamo se toksina i viška soli iz organizma. Ono što oni trebaju od nas je povremeno čišćenje da bi neometano funkcionirali. Bubrežni kamenci su jedan od najbolnijih poremećaja koji često pogađa ljude, a nastaje usljed nakupljanja kristala iz mokraće koji se talože na unutrašnjim površinama bubrega. Pripremite napitak kojim možete spriječiti nastanak bubrežnih kamenaca prirodnim putem: 

Potrebni sastojci: 1 šaka svježeg peršuna ili korijandera, voda.

Način pripreme: Natrgajte (narežite) peršun ili korijander na velike komade, stavite u veliku posudu te naspite vode toliko da prekrije sadržaj. Pustite da zavrije i kuhajte deset minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi  (na posudu stavite poklopac). Procijedite ohlađenu tekućinu i stavite u frižider.

Upotreba: Jedna šolja na dan. Ukoliko pratite uputstva, kroz nekoliko dana biste trebali primijetiti da se boja urina promijenila, a sve usljed izbacivanja nakupljenih toksina iz bubrega.  Ako sumnjate da imate bubrežne kamence, budite oprezni jer će ih ovaj napitak "prodrmati", što znači da ćete možda morati posjetiti ljekara.  Osim ovog napitka, ne zaboravite ispijati puno vode da biste očuvali zdravlje vaših bubrega. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.