ZDRAV ŽIVOT

Nikada ne biste pogodili šta je Đoković uveo u ishranu, a kupio je u Sarajevu

On se odlučio poistovijetiti s najnovijim trendom pa je u svoju ishranu pored voća i povrća uveo i cvijeće

Novak Đoković. Instagram

A. M.

20.10.2020

Prvi reket svijeta Novak Đoković živi zdravim životom, ali su promjene uvijek dobrodošle.

On se odlučio poistovijetiti s najnovijim trendom pa je u svoju ishranu pored voća i povrća uveo i cvijeće.

Jestivo cvijeće je u posljednje vrijeme apsolutni hit u svijetu. Novak kao pristalica organske i veganske ishrane također jede cvijeće, koje se najčešće servira uz slatkiše. Kao što je od ranije poznato, Novak i njegova supruga Jelena ne jedu slatkiše sa šećerom. Za takve poslastice se uglavnom koriste organski kakao, hurme i koštunjavo voće. Dodatak je i pomenuto cvijeće, koje nema samo dekorativnu namjenu već je i zdravo.

- Cvijeće u kuhinji nije novina, ali u Evropi i dalje nije toliko popularno, osim u modernim restoranima i među veganima. S obzirom na to da i Novak i Jelena stalno uče o organskoj i zdravoj ishrani, uvrstili su i cvijeće, pogotovo kada prave slatkiše, a koriste ga i za salate. Kada je bio u Sarajevu, Novak je od ljudi koji proizvode organsko mikropovrće, začinsko bilje i jestivo cvijeće kupio sve što mu je potrebno da posadi neven za jelo - kaže izvor "Informera".

- Mi se uvijek trudimo da u kući imamo nešto slatko za grickanje (ne šećer), pa smo i za Stefanov rođendan spremili zdrave, slatke kolače. To znači bez šećera, brašna, jaja, mlijeka, glutena i čokolade. Mi smo se samo služili drugim opcijama, koristeći zdrave sastojke poput voća, oraha, kakaa, rogača, kokosa... Zbog ovih sastojaka se najedete brzo i zadovoljite potrebu za šećerom. Veoma sam strastvena povodom toga da treba biti zdrav. Nahranite svoje tijelo i nemojte da unosite smeće u sebe - rekla je Jelena.

Jelena Đoković je prilikom jednog rođendana sina Stefana podijelila s javnošću kako izgledaju slatkiši u njihovom domu, pa čak i rođendanska torta. Tako će biti i kada u srijedu budu Stefanu slavili šesti rođendan.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.