ZDRAVE NAVIKE

Za ljetni detoks ove namirnice uvrstite u prehranu

Godišnji odmori pravo su vrijeme da se posvetite sebi, svome tijelu, izgledu i zdravlju

Limun i đumbir su odličan detoks. PINTEREST

A. F.

9.8.2021

Živjeti zdravije i izgledati bolje - tome svako teži, ali mnogi nisu spremni usvojiti zdrave navike koje su preduvjet za to. Ako, pak, želite to mijenjati onda počnite sa uvođenjem nekoliko zdravih namirnica u prehranu i vrlo brzo primijetit ćete i osjetiti promjene u sebi i na sebi.

Godišnji odmori pravo su vrijeme da se posvetite sebi, svome tijelu, izgledu i zdravlju. Neke konzumirajte same, a neke možete i kombinovati.

Primjera radi na kraju svakog obroka preporučuje se jedna kašika mješavine svježeg đumbira, meda, limuna, kurkume i himalajske soli, jer će vam ta kombinacija pomoći da lakše provarite ručak. 

Đumbir - Poznat je kao čudotvorna namirnica, koja obiluje vitaminima i mineralima te izvlači otrove iz organizma.


Đumbir obiluje vitaminima. PINTEREST

Kamena sol - Stimulira probavne sokove i izvlači toksine: preporučuje se otopiti zrno kamene soli na jeziku svako jutro i popiti s malo mlake vode.

Basmati riža - Pomaže tijelu da se riješi toksina, a njena sluz oblaže i obnavlja želudac.

Limun - Testirajte 24-satni detoks s limunom. Napravite limunadu od 2 kašike limunovog soka, 3 dl mlake vode, prstohvatom kajenskog bibera i čajnom kašikom javorovog sirupa, koju ćete popiti svježu ujutro, deset minuta prije doručka, za međuobrok, te dva sata prije spavanja. Za doručak taj dan jedite nešto lagano poput jogurta s voćem, ručajte ribu na žaru pokapanu limunovim sokom, a večeru preskočite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.