BIH

Amra Silajdžić-Džeko u kampanji Instituta za zdravlje Zenica

Arhiv

Avaz.ba

25.7.2018

Bosanskohercegovačka manekenka Amra Silajdžić-Džeko pridružila se velikom broju prijatelja Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, koji svojim djelovanjem i javnim oglašavanjem pomažu promotivno zdravstvene kampanje "Izaberite život, pobijedite strah obavite besplatan mamografski pregled u zdravstvenim ustanovama ZDK".

- Zadovoljstvo mi je podržati akciju INZ-a. Jedino što je potrebno je malo vašeg slobodnog vremena, a to vam može spasiti život - poručila je Amra, supruga poznatog bh. fudbalera Edina Džeke, u objavljenoj videoporuci Bosankama i Hercegovkama.

Cilj akcije besplatnih mamografskih pregleda je da svaka žena starosti 50 ili više godina obavi u planiranom intervalu besplatan mamografski preventivni pregled.

- Bitno je znati da većina slučajeva u razvijenim malignim oboljenjima može završiti smrtnim ishodom, dok je pregledima koji znače mogućnost otkrivanja u najranijoj fazi promjene dojke izlječenje gotovo stopostotno.

Kampanja se provodi u saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja i Ministarstvom zdravstva, te sa zdravstvenim ustanovama u Zeničko-dobojskom kantonu.

Besplatni preventivni pregledi se mogu, uz predočavanje ovjerene zdravstvene knjižice, obaviti u privatnoj zdravstvenoj ustanovi “Medicom” Zenica, Domu zdravlja Maglaj, Poliklinici "Sunce" Zenica, Domu zdravlja Kakanj, Kantonalnoj bolnici Zenica, Općoj bolnici Tešanj, Domu zdravlja sa stacionarom Žepče, te Domu zdravlja Olovo - saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.