KORISNO

Možda ove metode mršavljenja još niste isprobali

Masnoće na području trbuha mogu biti posebno opasne

Meditacija i hodanje tope kilograme. Ilustracija

Z. K.

10.5.2022

Svi znate da previše kilograma može štetiti zdravlju, a to se odnosi i na masnoće na području trbuha koje mogu biti posebno opasne. Problem s tim masnoćama je što su povezane s upalama jer otpuštaju citokine, napominje nutricionist Julie Čen (Chen). Ovo su načini koji bi vam mogli pomoći da se prije ljeta riješite problema koji vas muči.


 

Unutrašnji mir

Meditacija - Primijetio sam da klijenti koji se uspješno rješavaju viška kilograma su upravo oni koji puno rade na unutrašnjem miru, ističe Sara En Stjuart (Sarah Anne Stewart), trenerica. Dodaje kako su oni spremni suočiti se sami sa sobom i slikom koju o sebi imaju.

Vježbanje - Ne morate sate i sate provoditi u teretani kako biste primijetili rezultate i mali izazovi mogu učiniti puno. "

- Predložila bih da u svoju rutinu uvedete kardio vježbe, a zbog njih ćete se dobro preznojiti. Ako vam to ne zvuči moguće, druga je mogućnost hodanje - pojašnjava Sara Rektor (Sarah Rector), trenerica.


Kalorijska vrijednost

Vagajte hranu - Studije pokazuju kako većina vas će krivo procijeniti kalorijsku vrijednost onoga što jedete, a to se posebno odnosi na umake, preljeve, orašaste plodove i namaze. Istraživanja pokazuju i da će onaj ko je gladan sigurno krivo procijeniti koliko kalorija u tom obroku unosi. Upravo je zato dobra ideja staviti ono što ćete jesti na digitalnu vagu za hranu kako biste znali da ne unosite previše kalorija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.