KORISNO

Prirodni proizvod kao melem za vašu kosu

Masku možete koristiti dva puta sedmično, a poslije 10 dana uočit ćete razliku

Vvažno je da vam kosa bude njegovana. Ilustracija

Z. K.

20.10.2021

Jedno istraživanje je pokazalo da muškarci prvo primijete na ženama kosu. Vjerovatno niste ni svjesne koliko vaša kosa doprinosi uspješnom zavođenju jačeg spola. Kada nesvjesno pređete prstima po kosi i prebacite je na stranu, takvi pokreti u njima bude divlje leptiriće. Zato je važno da vam kosa bude njegovana.

To podrazumijeva da koristite raznorazna pakovanja i ulja koja će joj dati sjaj i volumen. Kako ne biste lutale i tražile koja to maska najbolje djeluje na vašu kosu, predstavljamo vam masku od kvasca i meda. Učinit će da vaša kosa bude kao s reklame i konačno ćete moći reći da postoji prirodni proizvod koji je pravi melem za kosu, a koji sami možete napraviti kod kuće.

Kosa će, zahvaljujući ovoj specifičnoj kombinaciji, dobiti nevjerovatan sjaj, spriječiti opadanje i pojavu peruti. Razlozi zbog kojih treba odmah da posegnete za kockom svježeg kvasca i kašikom meda su dovoljni.

Priprema: Jednu kocku svježeg kvasca pomiješajte s kašikom meda. Kada smjesu izjednačite, ostavite da odstoji sat. Dobivenu smjesu nanesite na tjeme i po dužini kose, uz blago masiranje. Nakon toga, stavite najlonsku kapu i preko nje peškir. Ostavite da djeluje sat. Masku možete koristiti dva puta sedmično, a poslije 10 dana uočit ćete razliku u izgledu vaše kose.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.