NA LICU MJESTA

Asmir Begović i Dubioza kolektiv podržali akciju prikupljanja pomoći za liječenje Gordana Dizdarevića Grka

Za njegovu operaciju potrebno je više od 50.000 eura

Piše: A. Ovčina

19.6.2021

Brojni artikli na aukciji - Avaz
Briški: Pripremili smo donacije od prijatelja - Avaz
Brojni artikli na aukciji - Avaz
Najskuplja slika koja je već prodata - Avaz
Brojni artikli na aukciji - Avaz
+6

Ekipa prijatelja i poznanika bh. muzičara Gordana Dizdarevića Grka danas se okupila u sarajevskom pubu Walter ego u Kranjčevićevoj ulici organizujućući humanitarnu aukciju na kojoj se skuplja novac za njegovo liječenje, koji se trenutno nalazi u bolnici u Njemačkoj.



Razni artikli

Za njegovu operaciju potrebno je više od 50.000 eura.

Kako je za "Avaz" kazao njegov prijatelj, Saniboj Saša Briški, on pomaže koliko može u prikupljanju novca, kako bi mu pomogao za liječenje.

- Pripremili smo donacije od prijatelja. Imamo raznih artikala, od gramofonskih ploča, odjevnih predmeta, ukrasa, nakita i drugo. Tako da kroz taj način pokušavamo da skupimo nešto novca - istakao je on.

Također, Klavijaturista Vlado Podani donirao je svoju klavijaturu. 

Događaj su podržale i pojedine Dizdarevićeve kolege muzičari, sportisti. Članovi "Dubioza kolektiva" tako su donirali svoju prepoznatljivu majicu, a Asmir Begović golmanske rukavice.

Doniran novac

Dodao je da bi se svako sjetio ovoga, i u ovom vremenu, kako on kaže, ljudi nemaju puno novca da daju u kešu, već daju neke stvari i uspomene kako bi se prodale.

- Već je bilo kupaca i kupljene su neke stvari. Čak su i donirane pare bez kupovine, što mi zavedemo, zapišemo, nek se zna ko je šta dao i nek je čisto - istakao je on.

Naglasio je da je za operaciju potrebno više od 50.000 te da zna kako njegovi prijatelji ne mogu skupiti sav novac, ali mogu makar dio i sama želja za tim je uredu.

- U Njemačkoj je, ali treba da napusti bolnicu, jer su mu dali uslov ili da novac ili da napusti bolnicu. Oni su njega malo zaliječili, ali sada moraju da idu dalje - zaključio je Briški. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.