VELIKO INTERESIRANJE

Omladinski Filmski Festival: Odlični filmovi i dobra zabava spremni za Sarajlije i goste

Cilj je promovirati mlade filmske autore i glumačke zvijezde, zbog čega je ovaj festival upravo bitan, navodi Musić

Mladi glumci prošetali crvenim tepihom. Avaz

Piše: N. Ćorović

20.7.2022

Projekcijom argentinskog filma “Sublime” zvanično je otvoren 14. Omladinski Filmski Festival (OFF). Tek drugo evropsko prikazivanje filma izazvalo je veliku pažnju publike, a centar dešavanja bilo je Pozorište mladih, ispred kojeg su crvenim tepihom prošetale brojne filmske zvijezde, diplomati, političari i druge zvanice.

Ipak, najviše pažnje privukli su glumci i reditelji - Bler Hinrikson (Blaer Hinriksson), nagrađena zvijezda filma “Heartstone”, Marijano Andres Biasin, reditelj filma “Sublime”, te Vitautas Tinteris (Vytautas), reditelj ostvarenja “Let Me Dream”. Specijalna nagrada za najboljeg glumca za ulogu u "Heartstone" dodijeljena je glumcu Bleru Hinriksonu.

Pozorište mladih bilo je premalo da primi sve zainteresirane, pa su projekcije ovog filmskog ostvarenja, koje je do sada mogla vidjeti samo publika 72. izdanja Berlinalea, upriličene na festivalskim lokacijama Audi Open Air Gimnazijska i Seat Vils Summer Screen, gdje je, također, upriličena ceremonija otvaranja. Za sve festivalske sadržaje vlada velika zainteresiranost, ali najviše pažnje privlači mladi glumac Andre Lamoglia.

Direktor OFF-a Kenan Musić zahvalio je svima koji su došli na ovaj festival, uz poruku da su oni razlog zbog kojeg OFF postoji 14 godina.


Musić: Očekuju nas sjajni naslovi. Avaz

- Ponosan sam što će 14. OFF dokazati koliko je značajan za mlade filmske autore te za kulturnu i turističku ponudu našeg grada. Drago mi je što sam imao priliku da se družim s našim gostima koji su došli s Islanda i iz drugih dijelova Evrope i koji su oduševljeni sadržajima u Sarajevu - rekao je Musić.

Projekcije filmova samo su dio sadržaja koje su organizatori OFF-a spremili za svoje posjetioce, dodao je Musić.

- Narednih dana nas očekuju sjajni filmski naslovi, OFF Talks programi, kao i mnogi drugi propratni sadržaji čiji je cilj promocija mladih filmskih autora i mladih glumačkih zvijezda, zbog čega je ovaj festival upravo bitan. Drago mi je što se OFF održava upravo u Sarajevu, gradu koji će narednih dana biti centar dešavanja u BiH i regiji - poručio je Musić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.