VEČERAS OTVARANJE

Direktor OFF-a Kenan Musić za „Avaz“: Očekujemo 10.000 posjetilaca

Od ogromne je važnosti OFF za Sarajevo u kompletnoj turističkoj i kulturnoj ponudi i slici grada koja se šalje u svijet, kaže Musić

Kenan Musić. Promo

Piše: N. Ć.

19.7.2022

Četrnaesti Omladinski Filmski Festival (OFF) počinje danas i traje do 23. jula. Direktor Kenan Musić kaže kako je OFF davno prestao biti važan za samo filmske autore.

- Od ogromne je važnosti OFF za Sarajevo u kompletnoj turističkoj i kulturnoj ponudi i slici grada koja se šalje u svijet. OFF nikada nije imao pretenziju da bude u rangu Sarajevo Film Festivala, ali u svom domenu ima nešto što u istočnoj Evropi nema nijedan festival – to je platforma za isključivo mlade autore koji je koriste za umrežavanje i napredak, gdje se prezentiraju inicijalni radovi. Dakle, važan je za internacionalni značaj BiH - rekao je Musić za “Avaz“.



Plakat festivala. Promo

Osim Pozorišta mladih gdje se prikazuju kratkometražni filmovi, otvoreno je kino u Gimnazijskoj ulici (igralište OŠ “Safvet-beg Bašagić”), kao i na Vilsonovom šetalištu „Vils Summer Screen“, koji će prikazivati dugometražne filmove iz selekcije „OFF Screen“, te Goethe-Institut, gdje će se održavati „OFF Talks“ – razgovori sa specijalnim gostima Festivala.

- Očekujemo između 8.000 i 10.000 posjetilaca, dakle “prešišat” ćemo brojku iz 2019. Imat ćemo i veliki broj online publike. Ekskluzivna vijest je da će posjetioci moći razgovarati s glumcima koji će doći da prime nagradu 21. jula u Pozorištu mladih. U 20 sati slavni glumac Andrej Lamoglija (André Lamoglia) će imati specijalni program, i to će biti njegovo prvo pojavljivanje na crvenom tepihu, tako da, siguran sam, bit će prilike i za fotografiranje - istakao je Musić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.