NOVO SARAJEVO

Tanovićev izvještaj prošao zahvaljujući SDA: Naša stranka i NiP ga nisu podržali

Vijećnik Naše stranke Ahmed Kosovac je kazao da je Hasan Tanović istgrovao podršku SDA, kako bi se usvojio njegov izvještaj

Općina Novo Sarajevo. Screenshot

S. S.

24.4.2023

Na današnjoj sjednici Općinsko vijeća Novo Sarajevo na dnevnom redu se našao izvještaj o radu načelnika Hasana Tanovića (SDP), što je izazvalo brojne polemike.

Prvo izvještaj nije dobio potrebnu većinu, a onda je Klub SDP-a tražio pojedinačno izjašnjavanje, nakon čega je usvojen sa 16 glasova.

Ono što je interesantno da je Hasan Tanović dobio, osim SDP-a, i glasova, SDA, Platforme za progres, NES-a i nezavisnih zastupnika Srđana Srdića, Sanele Helać, Samira Bejića i Danijele Šahat, dok su vijećnici iz Naše stranke bili suzdržani, dok je NiP još u februaru kazao da ne podržava rad Tanovića.

Istrgovana podrška SDA

Vijećnik Naše stranke Ahmed Kosovac je kazao da je Hasan Tanović istgrovao podršku SDA, kako bi se usvojio njegov izvještaj.

- Očekivali smo lidera koji će znati kako da provede sve ono što smo očekivali, da će uspostaviti sistem drugačiji od onog protiv kojeg smo bili, da će transparentno provoditi javne nabavke, da će brzo i jasno odgovarati na pitanja i otkloniti svaku sumnju, da će 24 sata biti načelnik, da će biti menadžer, da će novac poreznih obveznika vratiti im na najbolji mogući način – poručio je predsjednik OO NiP-a Novo Sarajevo Nijaz Džaka.

Nikad se neće dogovoriti

Hasan Tanović je rekao kako se NiP s njim nikad neće moći dogovoriti.

- Razmišljao sam tokom vikenda da li uopšte da se osvrćem na prošlosedmične objave i farsu u režiji pojedinaca iz „Naroda i Pravde Novo Sarajevo“, njihovih megafona i mikrofona, i odlučio da ovog puta ne trebate da budete uskraćeni za potpunu političku informaciju. U prethodnih više od dvije godine u nekoliko navrata sam iznosio kritike na račun nekih pojedinaca i stranaka, govorio da na mene vrše pritisak, da me politički ucjenjuju i ne dozvoljavaju da izvršavam preuzete obaveze načelnika – istakao je Tanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.