VIJESTI

Uhapšeni Alija Delimustafić i Juso Škrijelj, u toku pretres na 60 lokacija

Akcija "Pravda" po nalogu Tužilaštva KS

Mi. K.

11.11.2016

Nakon višemjesečne istrage Tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa hrvatskim USKOK-om, na području Istočnog Sarajeva jutros su uhapšeni Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine i Juso Škrijelj, bivši pratilac Alije Izetbegovića.

U akciji kodnog naziva "Pravda" pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su još nekoliko osoba u akciji na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Potvrdila je to za "Avaz.ba" glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić te kazala da je nakon višemjesečne istrage Tužilaštva Kantona Sarajevo u toku realizacija akcije "Pravda".

delimustafic

Alija Delimustafić

-  U toku su pretresi na 60 lokacija na području Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Hrvatske. Riječ je o krivičnim djelima organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja, povrede zakona od strane sudije, pranje novca i prevara - kazala je Bavčić.

Tužilaštvo KS je radilo tokom istrage u koordinaciji s Upravom za organizirani i teški kriminal MUP-a RS-a uz podršku OSA-e.

Prema nezvaničnim informacijama Delimustafić i Škrijelj su uhapšeni zbog prevara i malverzacija u poslovima trgovine nekretninama te su nezakonito stekli višemilionsku korist.

Na području Hrvatske akciju sprovode službenici USKOK-a.

Vezane vijesti:

Saznajte ko su uhapšeni u jutrošnjoj akciji "Pravda" 

Ko je uhapšeni Alija Delimustafić?

"Avaz" na licu mjesta: Alija Delimustafić uhapšen prilikom pokušaja bjekstva?