Simfonijski orkestar Mostar održao 'Novogodišnji koncert' po uzoru na bečki

Autor: Fena
05.01.2018 20:36
A
A
A

Simfonijski orkestar Mostar održao je večeras u Mostaru "Novogodišnji koncert", po uzoru na onaj u Beču koji se još od 1939. izvodi 1. januara svake godine.

Na programu su se našla djela oca i sina Štrausa (Strauss) te nezaobilaznog Mocarta (Mozart), dvije uvertire, valceri i polke, a orkestrom je dirigirao bečki dirigent dalmatinskih korijena Đuzepe Terca (Giuseppe Terza).

Direktorica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko istakla je kako orkestar na ovaj način, zajedno sa prijateljima, želi građanima Mostara i Hercegovine prirediti nezaboravnu večer. 

- Želja nam je vratiti ugled i čast koju je Simfonijski orkestar imao prije dvadeset i više godina, ali glavna misao vodilja bila je potpomoći kandidaturu Grada Mostara za evropsku prijestolnicu kulture 2024. Godine, a kako drugačije pripomoći toj lijepoj ideji nego glazbom - kazala je u svom obraćanju direktorica Zovko.

Na koncertu, kojeg je pratio veliki broj Mostaraca, nastupilo je četrdesetak glazbenika iz Mostara i cijele Hercegovine, Sarajeva, Dubrovnika, Zagreba, Rijeke, Varaždina, Čakovca i Osijeka.

Više o:

Mostar