REGION

Isplivali novi detalji ubistva Jelene Marjanović: Njene dvije majice su bile natopljene krvlju, otkriveno odakle joj povreda na ručnom zglobu

Avaz.ba

11.9.2017

Jelena Krsmanović Marjanović (33) je prilikom transporta od nasipa u Borči do Instituta za sudsku medicinu u Beogradu toliko iskrvarila da su njene dvije majice za džoging bile natopljene krvlju, dok se manja količina zadržala u vreći za transport leševa! 

Ovo otkriva forenzičar Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja u Novom Sadu, koji je imao uvid u dio prikupljenih dokaza i sa timom stručnjaka uradio djelimičnu rekonstrukciju slučaja.

- Rane na Jeleninoj glavi nanijete su tupim i čvrstim predmetom i bile su monstruozne! Udarci su joj nanijeti sa lijeve i desne strane glave dok je ležala na leđima. Krv se sa glave slivala na podlogu, najvjerovatnije tepih ili neku tkaninu, koja dobro upija krv. Tijelo je poslije udaraca umotano u tkaninu na kojoj je ležala, dok je lice ostalo u lokvi krvi, sve do transporta na nasip u Borči. Od zadavanja udaraca do bacanja tijela prošlo je oko 10 minuta - kaže Šipka, navodeći da je to moguća varijanta događaja.

On kaže da ovu verziju zločina zasnivaju na činjenici da na okovratniku Jelenine majice nije bilo krvi.

- Tkanina ili podloga je upijala krv u dovoljnoj mjeri da spriječi širenje na majicu. Kada je tijelo bačeno u kanal na nasipu, krv na Jeleninom licu se skorila. Ta krv nije mogla da se spere samim stajanjem u vodi. Nju je moguće ukloniti samo jakim trljanjem. Prilikom transporta od nasipa do Instituta za sudsku medicinu, toliko je iskrvarila da su i prednja i zadnja strana njene atletske majice, kao i majice kratkih rukava koju je tog dana obukla, bile natopljene krvlju! Majice su upile mnogo krvi, jer vreća za transport leševa ne upija tečnost - objašnjava Šipka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.