REGION

Forenzičar upravo otkrio nepoznat detalj Jelenine smrti: Zoran je viđen na smetljištu kod nasipa, a ispričao je ovu, skroz drugu verziju!

Avaz.ba

19.9.2017

Forenzičar Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada Nenad Šipka, jutros je prilikom gostovanja na televiziji "Hepi" iznio nove, do sada nepoznate detalje u vezi sa istragom ubistva pjevačice Jelene Marjanović. 

Šipka je Milomiru Mariću rekao da postoji svjedok koji je svojom izjavom pomogao u istrazi.

- Postoji svjedok koji je vidio Zorana Marjanovića na smetljištu kod nasipa u Crvenki, 35 do 40 minuta prije vremena, koja je on naveo u izjavi u policiiji i istrazi. Jana se na smetljištu igrala vijačom - ispričao je Nenad Šipka.

Inače, kada je Jelenino tijelo pronađeno, a pronađeno je na nasipu tačno između smetljišta i rampe (na jednom kraju nasipa je rampa, na drugom smetljište), Marjanović je dao izjavu kako su on i Jana došli iz pravca rampe na nasip, kako bi tražili Jelenu koja je nestala tokom trčanja.

Međutim, kako Šipka kaže, svjedok je njih vidio sa suprotne strane, smetljišta, tako da se izjava Zorana Marjanovića i svjedoka nikako ne podudara.

On je i potvrdio da mu je sudski vještak iz Hrvatske i saradnik CIF-a obećao da će biti spreman da sarađuje, ukoliko za to bude bilo potrebe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.