REGION

Treći svjedok porodice Krsmanović otkriva značajan detalj: Neko od Marjanovića je stajao pored Jeleninog tijela i to prešutio

Avaz.ba

21.10.2017

Treći svjedok koga su pronašli Centar za forenzička ispitivanja u Novom Sadu (CFI) i porodica Krsmanović spreman je da otkrije tužilaštvu da je jedan od članova porodice Marjanović stigao do Jeleninog tijela u noći kada su svi tražili pjevačicu. 

Jelena je, naime, nestala 2. aprila 2016. godine i njeno tijelo je sutradan nađeno u kanalu. Ipak, ostaje nejasno zašto je njen suprug Zoran čekao nekoliko sati da prijavi njen nestanak. Takođe, je pozvao sve članove svoje porodice i prijatelje da dođu na nasip i krenu da je traže, čime je, namjerno, ili ne, uništeno mnogo tragova.

- Prema saznanjima ovog svjedoka, jedan član rodbine Marjanović nalazio se na nekoliko metara od mjesta gde je pronađeno Jelenino tijelo u noći pretrage na nasipu - ističe Nenad Šipka iz CFI.

Ispitivanje svjedoka moglo bi da pokaže da li je taj član porodice odlučio da prešutjeti i da li je bio svjestan gde je stajao i šta vidi. 

Međutim, postoji još jedan svjedok koji potpuno preokreće slučaj i dovodi u pitanje svjedočenja supruga Zorana Marjanovića koji je priveden 15. septembra u vezi s ubistvom svoje supruge.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.