FILM I TV

Porodica Versaće nije sudjelovala u nastanku serije o popularnom italijanskom dizajneru

Avaz.ba

9.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Foto: Instagram

Premijera američke tv-serije o nasilnoj smrti italijanskog modnog dizajnera Đanija Versaćea (Giannia Versacea) očekuje se iduće sedmice.

Seriju čini devet epizoda, a nastala je u produkciji 21st Century Foxa. Među ostalima u njoj glume španska glumica Penelopa Kruz (Penelope Cruz) koja utjelovljuje Donatelu Versaće (Donatellu Versace), dizajnerovu sestru i portorikanski pjevač Riki (Ricky) Martin.  

Reditelj serije je Rajan Marfi (Ryan Murphy), a Versaćevog ubicu Endrua Kunanana (Andrewa Cunanana), koji je slavnog dizajnera ustrijelio na stepenicama njegove vile u Miamiju 1997., glumi 30- godišnji američki glumac Deren Kris (Darren Criss). 

Kunanan se na početku trejlera doima kao normalan mladić u 20-tim godinama, no vrlo brzo policijska scena prikazuje ga u zastrašujućem svjetlu, otkrivajući da je u svom ubilačkom pohodu iza sebe ostavio tijela četiri muškarca. 

Tvrtka Versace "nije autorizirala i nije sudjelovala u nastanku tv-serije", stoji u saopćenju tvrtke objavljenom u ponedjeljak. 

Seriju treba gledati kao na izmišljenu priču, s obzirom na to da knjiga Maureen Orth "Vulgar Favours" na temelju koje je nastala, nije dobila autorizaciju porodice, stoji u saopćenju.

''American Crime Story: Ubistvo Đanija Versaćea'' premijerno će biti prikazana 17. januara u programu televizijske mreže FOX.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.