MODA

Donatela Versaće: Ne želim ubijati životinje kako bih stvarala modu

AFP

B92

15.3.2018

Dvadeset i jednu godinu nakon ubistva njenog brata Đanija (Gianni), Donatela Versaće (Donatella Versace ) njeguje stil luksuzne modne kuće, trudeći se da prati zahtjeve tržišta. Posljednja novost je da više neće proizvoditi kreacije od pravog krzna. 

Modna kreatorica Donatela Versaće saopćila je u intervjuu da više neće koristiti krzno ni u jednom svom dizajnu koji potpisuje brend "Versace".

- Krzno? Izlazim iz toga. Ne želim ubijati životinje kako bih stvarala modu. To nije ispravno - kazala je za magazin "Economist 1843". 

Inače, Versaće je dugo bio simbol, luksuza, glamura i prestiža, a trenutno na svom internet-šopu prodaje jastuk od zečijeg krzna u vrijednosti od 1450. dolara.

Upravo zbog toga su ove vijesti pravo iznenađenje za ljubitelje mode, a moramo reći da kompanija još uvijek nije izdala zvanično saopćenje, niti je povukla bilo koji proizvod od krzna sa tržišta.

"Versace" prati korake brendova "Gucci" i "Michael Kors", koji su nedavno odustali od korištenja krzna. U posljednjih nekoliko decenija, mnogi drugi brendovi, uključujući "Tommy Hilfiger", "Calvin Klein", "Donna Karan"  i "Stella McCartney", također su odlučili da kažu "ne" krznu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.