FILM I TV

Nebojša Glogovac je znao da umire, pa je odlučio posljednje dana da provede sa porodicom

Avaz.ba

10.2.2018

Kasno je saznao da je teško bolestan, a jučer je srbijanski glumac Nebojša Glogovac izgubio bitku.

"Izgleda da je 2016. godina umiranja glumaca. Nevjerovatnim slijedom okolnosti i događaja umrlo je mnogo divnih glumaca i ljudi. Dijelom je to zbog strašne ekonomske situacije u kojoj se nalazi naša kultura, pa su ljudi primorani da rade više nego što mogu. U toj strašnoj borbi strada zdravlje. Teško je objasniti ljudima da gluma zahtjeva mentalni napor i kopanje po sopstvenoj duši, ali i ozbiljan fizički rad. Konstantan višak napora glumcima ugrožava zdravlje.“

Ovim riječima je slavni glumac Nebojša Glogovac (48), koji je preminuo jučer rano ujutru, govorio prije dvije godine, nakon smrti svojih kolega. Niko nije ni sumnjao da će i sam uskoro biti među velikim umjetnicima, koji su nas prerano napustili.

Nažalost, upravo zbog te posvećenosti poslu nije na vrijeme otišao doktoru. Već na prvom pregledu saznao je da je bolest u poodmakloj fazi. Ipak, želio je da se bori. Pomoć je potražio od doktora u Njemačkoj, gdje se podvrgnuo detaljnim analizama koje traju pet dana. Međutim, već posle trećeg saznao je zastrašujuću vijest - da neće uspjeti da se izliječi.

"Bolje da ova dva dana provedete s porodicom - rečeno mu je u Njemačkoj.

Odmah se vratio u Srbiju kako bi poslednje trenutke bio sa suprugom i troje djece. Ipak, ni tada nije želio da se tako lako preda. Herojski i sa osmjehom je išao na hemoterapije, koje mu, nažalost, nisu pomogle. Bolest je bila jača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.