BHT 1

Ajdin Taći: U “Inboxu” nećemo izmišljati toplu vodu

Osim njega, gledaoci ispred malih ekrana moći će vidjeti i voditelje Lejlu Durmo i Nedima Bašića

Razgovarala: Nerma AJNADŽIĆ

12.10.2018

Nova emisija “Inbox” zabavno-muzičkog programa BHT-a 1 počinje se emitirati 15. oktobra, a prikazivat će se od ponedjeljka do četvrtka u 18.25 sati. Ajdin Taći bit će voditelj, urednik i producent. Osim njega, gledaoci ispred malih ekrana moći će vidjeti i voditelje Lejlu Durmo i Nedima Bašića. 

Pozitivan ugao 

- Emisija “Inbox” zamišljena je kao tipična magazinska. Dakle, teme će biti opuštajuće, zanimljive, aktuelne, ali i informativne, iz pozitivnog ugla. Nastojat ćemo da se bavimo svim mogućim temama koje bi mogle zainteresirati i zabaviti gledaoce – kaže Taći.

Obrađivat će vijesti iz sfere muzike, filma i šou biznisa kako iz BiH, tako i iz svijeta. A njihove kolege iz Muzičke produkcije BHRT-a i redakcije “Novi mediji” također će dati doprinos “Inboxu”.

- Bavit ćemo se modom, aktuelnim trendovima u svakom segmentu života, društvenim mrežama. Naša dužnost prema gledaocima je da zastupamo sadržaje iz cijele BiH i da na određeni način pokušamo biti u svim dijelovima zemlje. Stoga ćemo uključiti sve naše informativne centre - ističe Taći.

Bašić i Durmo: Voditelji “Inboxa”

Smatra da ni on ni njegove kolege nisu izmislili novinarstvo te da ni nova emisija neće biti “izmišljanje tople vode”.

- S obzirom na to da je ovo nova emisija u programu naše televizije, odlučili smo da magazin startuje s nekim novim licima, kao i da ponudimo novi vizuelni identitet – kazao je voditelj.

Kad je riječ o gostima u emisiji, Taći nam otkriva da to neće biti klasična gostovanja u studiju.

- Plan nam je da i razgovori budu snimljeni na lokacijama izvan studija. Dakle, ta ćemo gostovanja uraditi u okviru rubrike “Pet minuta sa...”. Veliki je spisak imena koje bismo voljeli vidjeti u magazinu tako da nećemo isticati nikoga posebno – govori Taći.

Moje želje

Na pitanje šta mu je draže - rad ispred ili iza kamera, Taći nam odgovara sasvim iskreno:

- Lagao bih kad bih rekao da sam uvijek želio biti voditelj. Iskreno, nikad mi to nije bilo ispred novinarskog, odnosno reporterskog posla. Ali, s obzirom na to da ulazim u 15. godinu rada na TV-u, kroz sve te godine mijenjale su se i moje želje, ali i afiniteti. Sve je nekako išlo svojim tokom. Prvo sam radio kao novinar, onda sam dobio priliku kao voditelj, a kasnije i uredničko-producentske poslove. Sad sam tu gdje jesam. I zadovoljstvo je kad si svjestan da si radio sve to, kroz razne projekte, da si prošao sav taj put. I dalje se dobro osjećam kako ispred, tako i iza kamere. Hoće li se to promijeniti s vremenom, vjerovatno hoće, ali ostaje da se vidi.

Imam svoj mali svijet

- Za sve ove godine u novinarstvu, naučio sam da je veoma bitno odvojiti privatno od poslovnog pa čak i kad se to čini nemogućim. Posvetiti se porodici, prijateljima i bliskim ljudima, koji ti znače i koji imaju bitno mjesto u tvom životu, veliki je korak u bijegu od stresa koji je evidentan u našem poslu. Bitno je imati taj svoj mali svijet i znati ga čuvati za sebe, jer je on najbolje mjesto za bijeg od svega što ti stvara nelagodu i mjesto gdje se osjećaš dobro – zaključuje Taći.

“Dnevnik 2” trajat će sat

Na BHT-u 1 od 15. oktobra počinju nove sezone poznatih emisija. Kad je u pitanju informativni program, gledaoci će moći pratiti “Regionalni dnevnik”, “Global”, “Eutoimplus”… dok će centralna informativna emisija BHT-a 1 – “Dnevnik 2” radnim danom trajati sat, uz desetominutne preglede vijesti iz sporta i kulture. Prvo izdanje 11. sezone emisije “Konačno petka” na programu je 19. oktobra u 17.30 sati, a uredničko-voditeljski dvojac Maja Miralem i Dejan Kukrić pripremili su zanimljive sadržaje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.