MANIFESTACIJE

U Bugojnu otvoren Teatarski festival Fedra

Uloge su ostvarili Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Radmila Đorđević i Adnan Tajić

Piše: A. MANDŽIĆ

14.7.2019

Visočani izveli predstavu „Profesionalac“. A. Mandžić

U Bugojnu je otvoren 47. teatarski festival BiH Fedra. U narednih sedam dana u takmičarskom dijelu festivala bit će izvedeno sedam predstava, koje je izabrao selektor ovogodišnjeg festivala Sead Đulić. 

Bugojanskoj publici predstavit će se teatri iz Zavidovića, Banje Luke, Travnika, Livna, Trebinja, Bugojna te Teatar Total Visoko, koji je nastupio prve večeri festivala s predstavom „Profesionalac“.

Predstava je rađena po tekstu Dušana Kovačevića, a režiju potpisuje Jesenko Muzaferija, uz ansambl predstave. Nastala je namjenski za visočku kulturnu manifestaciju "Dani Zaima Muzaferije", koja se održava tradicionalno svake godine krajem novembra.

„Profesionalac“ je priča o penzionisanom policajcu Luki, koji dolazi uredniku izdavačke kuće Teodoru i donosi mu knjigu u kojoj je u 14 poglavlja sabrano 18 godina njegovog života, koliko ga je pratio.

Uloge su ostvarili Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Radmila Đorđević i Adnan Tajić.

Organizator i domaćin Festivala je Kulturno-sportski centar Bugojno, a generalni pokrovitelj Općina Bugojno, u čije je ime načelnik Hasan Ajkunić otvorio manifestaciju.

Prije zvaničnog otvorenja, u holu KSC-a upriličena je izložba fotografa Huseina Šljive pod nazivom „Fedraši na sceni“, na kojoj je predstavljeno 30 fotografija s predstava bugojanskog teatra „Fedra“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.